2.10.2012

Taru

Muotokuvaaminen jatkuu! Eihän tätä kesken voi lopettaa kun vauhtiin päässyt.

Yritän olla toistamatta itseäni ja hakemalla uutta kuvakulmaa, tunnelmaa ja näin edelleen, ettei jämähtäisi paikalleen, joten uusia haasteita tulee jokaisella kuvauskerralla.







Sitten myös vähän muuta asiaa. Kävin tänään Kärkkäisellä katselemassa Sikapäivien tarjouksia ja pääosin foto -puolelta. Sieltä lähti edulliseen 59€ hintaan Nissin Speedlite Di466 salamalaite. Samaan settiin olisin ottanut Hähnelin vastaannottimen, jotta saisin pelittämään ton Nikonin SB-600 salaman sekä uudemman samanaikaisesti, mutta toistaiseksi mitä kokeilin niin homma onnistu Nikonin omalla langattomalla tekniikalla eli Pop Up -salamaa käyttäen.

Salama toimi tällä tapaa hyvin, mutta oletettavasti kamerasta säädettävät salaman tehot eivät menneet perille asti niin joutuneen säätään manuaalisesti salamasta käsin. Myös ulkoinen olemus halvaksi salamaksi oli hyvä ja tuleekin strobistelu käyttöön, joten kallista SB-700-900 salamaa en tule tähän tarvimaan. Kerrotaan tästä kuitenkin myöhemmässä postauksessa. Täytynee tutustua laitteeseen hieman paremmin...

6 kommenttia:

  1. Hienoja kuvia, kuten yleensä ;) olisi kiva tietää miten sulla oli toi valaisu eli missä salama sijaitsi jne. Samoin salaman valaisu tiedot olisi mukava tietää. Itsekkin kohta hankin salama+sontikka setin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Juu taidanpa tehdä jonkilaisen kaavion, josta saisi selville miten olen valaissut kuvat ja vähä sellaista tutorialin tynkää. Kiitosta vinkistä :)

      Poista
  2. Heippa! Oon jo jonkin aikaa kurkistellut tänne sun blogiin, ja oot kyllä mielettömän taitava kuvaaja! Mulla oliskin sulle yks kysymys, kun sulla näyttää olevan erilaisista objektiiveista enemmän kokemusta kuin mulla. :) Kuvailen siis muotokuvia lähinnä omalla Canonin 50mm 1.8:lla, mutta mulla on sen kans pieni ongelma. Vaikka kuvaisin miten hyvässä valossa tahansa (ja millä aukolla tahansa), se ei koskaan saa tarkennettua ihmisen silmiin kunnolla. Ne jää aina vähän epämääräisen suttuisiksi, eikä ole tarkkarajaiset, niinkuin esimerkiksi näissä kaikissa kuvissa on. Silmän väri, ripset ja esimerkiksi meikki näkyy yllä olevissa kuvissa kunnolla. Onko vika halvassa linssissä vai teenköhän jotain väärin? Oon myös suunnitellut uuden potrettilinssin hankkimista, sillä 50mm on ollut mulla jo pitkään. Osaatko suositella jotain hyvää kokemukses perusteella? 50mm:ssä on hyvä valovoima, mutta se on toisaalta ahdas esimerkiksi sisällä kuvaamiseen.

    Pahoittelut kauheasta kysymysrysästä, mutta vaikutat todella hyvältä kuvaajalta ja selvästikin tiedät valokuvaamisesta paljon enemmän kuin minä. ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kiitos kiitos! :) Kameraa et maininnut, joten oletan sen olevan harrastelijamalli. Canonin 50mm 1.8 on lähes yhtä hyvä kuin Nikonin vastaava, että linssistä ei ole kiinni. Miten tarkennat kohteeseen?

      Vinkki: Valitse kamerasta yhdenpisteen tarkennus, jolloin tarkennus on siellä missä tarkennuspiste on. Joten sommittele ensin kuva ja sen jälkeen siirrä kameran nuolinäppäimillä tarkennuspiste kohti silmään. Älä siis käytä tarkennusta, jossa kamera arpoo automaattisesti tarkennettavat kohteet.

      50mm 1.8 on ainakin aukko F/1.8 aika suttuinen, joten kannattaa himmentää jos mahdollista aukkoon F/2.0 tai pikkusen himmeämmäksi, jolloin terävyys paranee ja syväterävyys pitenee. Jos nämä vinkit ei toimi saattaa kamera/objektiivi tarkentaa päin mäntyä. Käänny silloin huollon puoleen.

      Pidä vain se 50mm, se on kyllä hyvä lasi. Jos sisällä kuvaat potretteja ja kiinteäpolttovälinen objektiivi ei ole ongelma niin tässäpä näin nopeasti katsottuna hyviä vaihtoehtoja:


      Sigma 30mm f/1.4 EX DC HSM Canon (edullinen ja valovoimainen)

      Canon EF 50mm f/1.8 II (vaihto nykyiseen, mutta hyöty ei kovin suuri vaihtamalla II -versioon)

      Canon EF 28mm f/1.8 USM (Kalliimpi, mutta Canon laatua)

      Tossa nyt äkkiseltää mitä löysin ja ehkä itse hommaisin ton Sigman vaikka saattanee aavistuksen olla heikompi terävyys. Varma en ole, mutta googlettamalla linsseistä saa parempaa tietoa irti :-)




      Poista
    2. Kiitti vinkistä, itse asiassa oon aina tarkentanut juuri niinkuin sanoit että ei kannata tarkentaa. Ja nyt kun kokeilin suosittelemallasi tavalla, niin kyllähän se onnistuu paremmin. :) Ja kamerani on tosiaan harrastelijamallia, sillä se on ensimmäinen hankkimani järkkäri. Kyseessä siis Canon EOS 1100D.

      Poista
  3. Juuh näin vähän ajattelinkin! :) Linssiä ei vaihtoon siis kannata laittaa

    VastaaPoista