16.1.2012

Uusi näyttö(HP ZR24w 24")

Helou! Eli tässä nyt postausta uudesta näytöstä, jonka ostin viime viikolla. Voi sanoa, että nyt pystyy tekemään koneella kuvankäsittelyn ja kuvien tarkastelun suhteen sen mitä tarve vaatii. Näytön kävin ostamassa verkkokauppa.comista. Olin etukäteen tutkinut eri vaihtoehtoja jonkin verran, joten ei tarvinnut kaupassakaan miettiä minkä sitä laittaisi.

Kun sain näytön roudattua kämpille ja asennettua aika pimeästi valaistuun huoneeseen niin sitten alko vasta selveneen, kuinka kirkas kuva näytössä oikeasti on. Eroavaisuus entiseen näyttöön (BenQ:n joku 21" halppis näyttöön) oli kuin yöllä ja päivällä. BenQ:n värit olivat ku vanhassa valokuvassa ja tämä HP taas loisti kuin kirkas tähti, jos näin voi sanoa.


HP:ssa on S-IPS -paneeli, joka pitäisi olla kuvienkäsittelyyn se yksi minimi kriteeri. Tarkemmin siitä en osaa selittää, mutta varmasti löytyy googlettamalla asiasta enemmänkin infoa. Näyttö on erittäin jämäkkä ja näytön säätäminen käy melkein yhdellä sormella, koska jalustasta löytyy jouset, jotka keventävät näytön kääntelemistä.

Sitten tietysti bonuksena tuli jokunen tuuma lisää kokoa joka helpottaa kuvankäsittelyä, enkä näe tarvetta laittaa enään rinnalle toista kuvankäsittelyn työkaluille :) Joten yhellä näytöllä mennään...

Acer 17" - BenQ 21" - HP 24"


Itse käytössä oli suurta apua dynamiikan -suhteen. Saa silmämääräisesti kuvistakin varjot paremmin esiin ja liukusävyt kirkkaissa väreissä on ihan omaa luokkaansa. Oikein mukava yhdistelmä D7000 kanssa ja varsinkin edellisen postauksen talvimaisemakuvat oli mukava korjailla(ne pienoiset säädöt).

Vielä tähän loppuun laitetaas tommonen illan kuvankäsittely. Kuva on samaa sarjaa aikaisempaan postaukseen, jossa kuvailin tyttöystävääni, mutta päätin nyt kokeilla kuvaan jotain uutta. Väritkään ei nyt mennyt ees tukkoon niinkuin yleensä! Onko jees?4 kommenttia:

 1. Miksi et hankkinut tästä sitä led versiota? Hinta käytännössä aivan sama verkkokaupassa ja näyttö ei kuumene niinkuin munia voisi paistaa päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uudempi malli tuli n. viikon kuluttua myyntiin siitä kun ostin tämän. Harmittaa hieman. Kuumeneminen ei ole ollut haitaksi asti

   Poista
 2. onko uusi näyttösi liian kirkas! jos eroa vanhaan kuin yöllä ja päivällä. siispä kalibroi näyttösi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kirkas. Koska entinen oli semmone halppisnäyttö ja kalibrointi tuskin kauheasti pielessä. Enemmänkin totutelua

   Poista