14.3.2012

Teleobjektiivi kesäksi

Olen tässä pitempään haaveillut uudesta linssistä ja kahden vaiheilla pääsääntöisesti pyörinyt - joko ostan telelinssin lintujen yms. kuvailuun tai sitten makron, jolla päästään hyönteisten ja pieneliöiden kanssa lähempään tuttavuuteen.
Päätin kuitenkin, että makro saa vielä odottaa ja kuvaillaan niitä sitten jollain peruslinsseillä, jos nyt ees kesällä tarvetta vaatii. Tele:n eli minulle lintuobjektiivin valinta tuotti hieman harmaita hiuksia, kun en ollut oikeen tietoinen mikä se olisi tämmöselle harrastekuvaajalle oikia valinta. Vaihtoehtoina kutakuinkin pyöri:
Nikon 70-300mm f/4.5-5.6g af-s vr
Nikon AF 300mm f/4 ED
Sigma 120-400mm f4.5-5.6 dg os hsm
Sigma 150-500mm f/5-6.3 dg os hsm


Hintaeroja linsseillä tietysti on ja laadussa eroa, mutta se mikä noista olisi käytännöllisin ja tarpeisiini sopivin oli sitten toinen juttu. Kaikki noista edellä mainituista on varmasti hyviä ja esimerkiksi Nikonin AF 300mm f/4 ED linssin olen aikaisemmin omistanutkin - terävä piirto, mukavan kokoinen, integroitu vastavalosuoja ja valovoima ok, mutta kiinteä prime teki kuvaamisesta hieman vaivalloista.

Loppupeleissä millit telessä ratkaisi minun valintani objektiivin suhteen, ei niinkään valovoima tai hyvä piirto, koska suurinosa kuvista tulee nettiin pienemmissä koossa, jolloin laadulla ei ole niin suurta merkitystä(toisin olisi jos tekisin lakanan kokoisia printtejä). Tässä nyt hieman juonipaljastuksia, että käytetty Sigma 150-500mm f/5-6.3 dg os hsm lähti toivonmukaan tänään postiin, jolloin sen pitäisi vielä tällä viikolla saapua hyvään kotiin :)

Tietenkin mielipiteitä ja testin laitan linssistä tännekkin kuhan eka pääsee omissa oloissani testailee sitä, vaikka netissä löytyykin jo hyviä arvosteluja/testejä ks. linssistä jopa suomenkielisiltä sivuilta tai blogeista.

3 kommenttia:

 1. Itselläkin hakusessa jos jonkin moista linssiä. Kurjaa, että valokuvaus on niin välinelaji, ja tuntuu, että rahaa ei koskaan voi käyttää liikaa..

  Itsekin asun Oulussa, ja täällä ei ainakaan minun tietääkseni ole mitään "kamerakirppari"-idealla toimivia liikkeitä, tai tuota palvelua edes osana liiketoimintaa.

  Mageita nuo sun ottamat kuvat, ootko harkinnut, että kasvattaisin tämän pääkaistaleen kokoa, jotta kuvat saataisiin suuremmalla resoluutiolla esikatseluun?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin tahtoo olla aikamoista välineurheilua. Itsekkin hairahdun joskus liikaa noiden objektiivien ihailuun ja suorituskykyyn vaikka pitäisi keskittyä itse kuvaamiseen.

   Joo eipä kamerakirppareita pahemmin ole näkynyt ja semmonen olisi ihan suotavaa, kun kaksi paikkaa tiedän, missä pääsee hypistelee ja kokeilemaan linssejä, ennen tulevaa ostopäätöstä. Muuten tilaaminen netin kautta tulee edullisemmaksi. Käytettyjä suosin kyllä!
   Vähä aikaa tässä mietin, että mite on niin tuttu kasvo ja Oulusta, mutta BB:ssä olenkin sut nähnyt!

   Kiitoksia! Aikaisemmin toi pääkaistale olikin isompi, mutta pienensin sitä sen takia,koska pieniresoluutioisilla koneilla joutui rullailemaan sivuille paljon. Muutanpas sen takaisin kun pidin itsekkin enemmän siitä, että esikatselukuvatkin ovat isompana. Tuo paremmin kuvan esille

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista