28.4.2012

Kamera saapui takuuhuollosta - Lasku odotti

Päivitellääs taas hieman blogia. Tälle päivää aattelinkin julkaista ton videon, jota tuli kuvattua Hevimestassa. Taisi olla mainintaa aikaisemmassa postauksessa. Mitään kuvia ei edelleenkään ole kerennyt ottamaan, ehkä oottelen lumien sulamista sen aikaa, että pääsee kuvailee lintuja pellolla.

Videon editointi on aika surkeaa, myönnetään. Mutta pointtia hain itse videokuvaamisesta. Näin ensikertalaiseksi ei varmaan mikään paras, mutta kyllä ajaa hyvin asiansa ja täyspitkissä videoissa FullHD resoluutiolla ihan mielekästä katseltavaa. Tämä julkaistu versio on nettiin fiksumpi laittaa, joten se on pienempi kokoinen tarkoittaen, että pakkausta on, joka taas alentaa kuvanlaatua. Youtubessa olisi tietysti ollu mahdollista laittaa vaikka 720p resolle videon, mutta youtube ei nyt tällä kertaa tullut kysymykseen.

Video on katsottavissa TÄSTÄ jos linkissä vikaa niin voi ilmoitella kun alkujaan oli salasanan takana.

Kamera saapui takuuhuollosta - Lasku odotti

D7000 on kotiutunut ja näyttäisi tarkennus olevan kohdallaan ja oli myös tehty 50mm 1.8D objektiiville hienosäätö, jotta saa napsia tarkkoja kuvia. Ostamastani liikkeestä kameran huollosta kysyttäessäni sanoi menevän täysin vakuuden piikkiin, eikä mitään kustannuksia pitäisi minulle tulla. Mutta toisin oli. Kamera lähti huoltoon - Huolto kesti noin viikon, joka oli positiivinen asia ja takuuseen sisältyi myös kameran ja linssien puhdistukset. Sekin oli tehty perusteellisesti ja huolellisesti joten plussaa JAS-Tekniikalle.

Ainoa asia, joka jäi hampaankoloon oli kuitenkin se, että vanhempi 50mm linssi, jossa takuuta enään ei mennytkään ilmaisella käsittelyllä. Tarkoitus oli laittaa linssi mukaan varmistaen, että myös tällä primellä tulee tarkkoja kuvia ja kamera tarkentaa myös sillä sinne mihin pitääkin - En siis odottanut mitään laskua tästä!
Kun kamera tuli huollosta niin odottikin lasku siinä ja sen kustannus oli melkein objektiivin hinnan verran! Ei paljoa naurattanut siinä vaiheessa alkaa maksamaan objektiivin hintaa uudelleen.

Laskusta kävi ilmi, että linssi oli puhdistettu ja tehty hienosäätö, joka asetus löytyy kyllä itsekkin selailemalla kameran valikkoa JA TÄMÄN OLIN AIKAISEMMIN SÄÄTÄNYT ITSE. Huollossa käytetty aika linssin säätämiseen oli vajaa tunti ja tämä aika varmaankin minullakin menisi, mutta huoltotyö oli sen verran kallis ja jos sen olisi myös itse voinut tehdä. Sen verran kuitenkin tullut noita kameroita käsiteltyä, että ei olisi mikään iso homma ollut.

Asiasta olisi saanut kyllä ilmoittaa, eikä odotella yllätyslaskuja kun hakee kameran. Täytyy jatkossa tutustua huolella huoltofirmaan, jossa mainitaan tämä asia. Eli taisi kaatua asiakkaan tietämättömyyteen.. Mutta minkäs teet kun maksat. Niin ja sain tietysti puolenvuoden takuun objektiiviin, joka oletettavasti liittyy tarkennukseen. Entä jos poistaisin hienosäätöasetukset? Menisi varmaa takuuseen.

Kävi myös mielessä, että miksi objektiiveja joutuu noin paljon hienosäätämään. Nikonin kamera ja Nikonin linssi, joten oletetusti pitäisi tulla teräviä kuvia ilman, että tarvii erikseen alkaa asetuksia säätämään. Sitten kun laittaa Sigman 150-500mm kiinni niin mitään etu-/takatarkennusta ei ole havaittavissa vaan kuvat ovat skarppeja(mitä nyt ottaa Sigman pehmeyden huomioon). Ei voi sitten kerralla tehdä linssejä, jotka piirtävät oikein heti kaupasta ostettaessa. Liikaa maanantai kappaleita? Toivottavasti asia ei olisi näin ostaessaan yli 1000e arvoisia objektiiveja.

6 kommenttia:

 1. Varmasti kismittää tuo odottamaton lasku ja vielä niin iso. Olisi ollut kyllä hyvää asiakaspalvelua tiedustelle sinulta ensin, että tehdäänkö tämäkin työ, koska siitä tulee lisäkustannusta kun ei enää kuulu takuuseen? Vai oliko niin sovittu ennalta toimeksiantosopimuksessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin olisi, mutta en tiiä tiesivätkö liikkeessä mistä ostin kameran, koska huollon teki kolmasosapuoli. Noh suullinen sopimus, että kamera ja linssit huoltoon ja kysyin kuluista niin mitään ei tule, mutta asia siis muuttui jälkikäteen. Ylimääräinen objektiivi ei kuulunut takuuseen, mutta se oli vain lisänä siinä, että voivat varmistaa ks. linssin toiminnan kameran kanssa.

   Poista
 2. Tä voiko objektiivin ite säätää? Enpä ole koskaan moista kuullut.. :DD
  Hups..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin Nikon D7000 -mallissa on "objektiivin hieno
   säätö" -ominaisuus. Jolla voi säätää tarkennuksen osumisen itse kohteeseen. Jotkin objektiivit voivat ostaessaan tarkentaa hieman liian taakse tai eteen, mutta normikäyttäjällä ero ei ole suuri, ellei kuvia tarkastella 100% suurennoksella koneella. Mutta tätä ongelmaa EI pitäisi olla kameroissa oletuksena.

   Poista
 3. Nohh... ei mitään uutta 'auringon-alla'...!
  Itse en ole saanut koskaan minkäänlaista 'huoltoa' ilmaiseksi.
  On näissä välineissä se 'takuu-huolto' vähän niin ko' varmmuden vuoksi.
  Aina löytyy kohta joka kumoaa tämän asian.
  Hienoa että sait välineen 'ehjänä' takaisin...!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet luultavasti kameroiden parissa toiminut enemmänkin? No jotakin positiivista kuitenkin, mutta kyllä se hieman tympii kun asiat ei voi mennä koskaan niinkuin pitäisi.

   Poista