28.9.2011

Samyang 8mm Fisheye

Tässäpäs näitä kuvia nyt olisi! Uudenkarhealla hyvään hintaan ostetulla Samyang 8mm manual focus fisulla! Ensimmäiseen kuvaan on tehty pieni pehmennys/värikorjaus kokeilu, mutta muut kuvat ovat suurilta osin Photoshop raw -käsittelyllä tehty, jossa perus värinkorjailut ja parantelut. Myös terävöitystä on lisätty hieman jälkikäteen. Voin kuitenkin sanoa, että yllättävän hyvää jälkeä värien,vastavalon ja terävyyden suhteen! Myös yksi kuva nyt sattui sen verran nappiin, että pitkästä aikaan voi sanoa, että onnistui jossain(kuva,joka rajattu panorama tyyliin.)! Sitten myös vastavaloon kuvattuna näyttää linssi tekevän oikein hyvää jälkeä, eikä mitään ylimääräisiä linssin heijastumia päässyt syntymään, ellei aurinko ollut sivusuunnassa linssiin nähen, mutta sekään ei häirinnyt liikaa. Katsotaan jos jotain tähtikuvaushommia linssin kanssa pääsen syksyn mittaa kokeilee tai jopa revontulia jos nyt sattuvat sopivasti tälle korkeudelle :)

16 kommenttia:

 1. Millanen toi Samyang on ollu käyttää? hyviä / huonoja puolia? itse kanssa sitä tossa joku aika sitten vähän katselin, mutta ei tullut vielä hommattua..

  VastaaPoista
 2. Tähän asti kyllä pelannut moitteettomasti. Näytöllä katsellessa isompia kuvia laatu hintaansa nähden on loistava. Eikä myöskään väreissä ole valittamista(ei ole tarvinnut lisäillä saturaatiota jälkikäteen juuri ollenkaan). Huonona puolena voisin sanoa AF:n puuttuminen, jolla toisaalta ei ole suurta merkitystä fisun syväterävyyden takia, mutta tietysti olen yrittänyt tarkentaa aina mahdollisimman oikein.

  Taitaa olla niin, että samyang jää pidemmäksi aikaa reppuun, enkä ole nähnyt tarvetta vaihtaa kalliimpaa fisuun / laajikseen. Suosittelen!

  VastaaPoista
 3. Hinta laatusuhteeltaan varmasti yksi parhaimmista. Seuraava vaihtoehto jossa AF olisi, maksaapi sitten sen verran että ei ihan heti viitsi laittaa sijoituslistalle..

  Mutta mukava kuulla että sitä voi suositella..

  Fisuja kun katselin, törmäsin joskus veli venäläisen tekeleeseen, jolla kanssa saa hinta laatusuhteeltaan aivan törkeän hyvää jälkeä.

  http://www.kultakaari.fi/arska/laite/zenitar/zenitar.htm

  VastaaPoista
 4. Juuh totta, kun ilman AF:ää pärjää yllättävän hyvin fisulla/laajiksella kun tietää hieman, että mihin päin sitä tarkennusrengasta pyöräytetään.

  Juu voi suositella, mutta lisättäköön nyt vielä sen, kun olin tossa yksi ilta pakkasella kuvaamassa niin tarkennusrengas tahtoi "jäätyä". Meni suorastaa kohmeeseen niinkuin jalustanikin, jossa on vaseliinia tai muuta vastaavaa välissä. Pikkujuttu tosin.

  Juu luultavasti aika samaa sarjaa toi Zenitar sekä myös aikaisempi "villitys" Peleng fisu.

  VastaaPoista
 5. Onko toi viimenen kuva tehty pelkästään croppaamalla, vai ootko oikaissu tota vääristymää? Itte oon ollu todella tyytyväinen tohon samaan linssiin. Tykkään todella paljon tosta linssistä, se kulkee aina mukana, missä ikinä liikunkin. Tossa on multa yks omasta mielestä suht hyvä otos samalla linssillä. http://esagraphy.blogspot.fi/2012/08/im-still-alive.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mielenkiinnosta blogiin. Croppaamalla vain ylhäältä ja alhaalta. Vääristymät näytti pienenevän ainakin silmissä tekemällä tosta panorama -tyyppisen. 16mpix antoi sopivasti pelivaraa. Joo sama täällä, erittäin hyvä linssi ja on useammin nokalla - mitä nyt edes tarvisinkaan. Olen käyttänyt paljon keikkakuvauksissa(video),joka sopii siihen paremmin kuin hyvin!

   Katsoin kuvan. Todella hieno on ja hyvin olet fisua hyödyntänyt kuvassa. +1

   Poista
 6. Täytyykin koittaa tehdä vastaavanlainen panorama. Vaikuttaa äkkiseltään muutenkin nuo kuvat semmoiselta jäljeltä, että voisin alkaa seuraamaan tätä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muutakuin lukijaksi vain ja kiitosta. Eiköhän se taso joka kerta tuu muuttumaan parempaan suuntaan ;-D

   Poista
  2. Jos aktiivisistä valokuvablogeista diggailet, niin suosittelen tutustumaan mun blogiin.

   Poista
 7. osaisitko auttaa mua.. Mulla on toi sama fisheye kun sulla, mut en voi kuvata millään muulla kun sillä pienimmällä aukolla kun siihen tulee muulloin teksti "lukitsi objektiivin himmenninrengas pienimpään mahdolliseen aukkoon (suurin f-luku)... Mitä pitäis tehä ? (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hmm jaa a. Aika vähillä tiedoilla mennään. Mikä kamera, malli? Käytätkö automaattia vai P,S,A,M -kameraohjelmia? (Vaihtelee kameroissa noi ohjelmamerkinnät)

   Myös asetuksista saattaa löytyä vaihtoehto, että voi käyttää objektiivia myös säätörenkaasta säätämällä. Tämä toiminto OFF -asennossa voi mahdollisesti estää kuvaamisen ja herjaa siitä.

   Mutta koska en tiedä tarkalleen mikä tilanne ja mitä olet jo kokeillut niin aloita laittamalla kamera M-tilaan eli täysin manuaaliseksi. Tämän jälkeen säädät vain suljinajan kohilleen ja aukkorenkaan rullaat sitä mukaa mitä tarkoitus kuvata ja kuinka pientä/suurta aukkoa haluat käyttää.

   Myös S-tila eli suljinajan esivalinta voi toimia, mutta kokeile nyt alkuun sitä manuaalivaihtoehtoa.

   PS. Manuaaliobjektiivi vaatii kameraltakin manuaali-asetukset toimiakseen.

   Poista
 8. Nikon D3100 kuvaan ja oon yrittänyt kuvata kaikilla mahdollisilla asetuksilla. Nyt oon kuvannut manuaalilla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt voi olla mutu tekstiä, mutta kyseiseen runkoon käy vain DX -malliset objektiivit. Manuaalista myös voi löytyä vastaus ongelmaasi tai sitten ihan googlesta. En osaa kyllä vastata miksei toimisi

   Poista
 9. Huomasin tämän artikkelin vasta nyt mutta hyvä niin, itse kanssa pidemmän aikaa jo miettinyt että tekisi hommata fisulinssi. Paljon tulee maisemaa kuvattua ja tämä on kyllä vakavassa harkinnassa, tää sun juttus ei yhtään hillinnyt himoa vaan päin vastoin. Kiitti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh! :) Onneksi kyseessä on edullinen linssi vrt. mitä hyvät valovoimaiset linssit yleensä maksavat.

   En ole vielä kokohinnan edestä kuvannus, mutta eiköhän tässä pikkuhiljaa. Olen itse hieman kyllästynyt ottamaan fisulla valokuvia, joten käytän sitä enemmän videokuvaamiseen tällä hetkellä ja sanotaanko, että toimii todella hyvin ja kaveritkin osaavat kuvata sillä!

   Poista
 10. Olen kanssa kuullut sama että porukka usein kyllästyy fisuun alku innostuksen jälkeen, mutta eihän se kovin kallis obiska loppupelissä ole. Tuo samainen fisu mikä sinulla on olisi kiikarissa jos myyjä suvaitsisi vain vastata, niin ja jo huomenna saisin myytyä pois vanhan Canon eos 1Ds kamerani.

  Joten katsotaan miten menee.

  VastaaPoista