10.7.2011

Nikon D70 -> Nikon D7000 vai D300s

Noniin eli vanha kamera Nikon D70 saa väistyä uudenkarhean D7000 -sarjalaisen tieltä. Toivottavasti jo ensiviikolla. Onhan se aika jo vaihtaa vähän kalustoa tuoreempaan ja nykyaikaisempaan teknologiaan, koska kuvanlaatu on parantunut jo huomattavasti. Ei mikään ihme Nikon D70 on tullut markkinoille muistaakseni 2004, joten todella vanhasta mallista on kyse ja verrattuna uusimpiin malleihin on muutosta tapahtunut huomattavasti. Tässä olisi hieman vertailua antavaa näiden kahden rungon välillä:


Nikon D70 vs Nikon D7000 -dpreview.com
Nikon D70 Kuva: http://home.zonnet.nl/famwakker/photo/nikondslr/
Nikon D7000 Kuva: http://www.d7000nikons.com/
Nikon D300s Kuva: http://www.dcviews.com/press/images/

Miksi Nikon D7000?

Käyttäjien arvosteluja sekä kokemuksia lukien päädyin tähän malliin. Tarkoitus oli alunperin vaihto D300 -malliin, ammattimaisuuden ja hinnan takia, mutta jälkikäteen ajateltuna on parempi panostaa parempaa ja uudempaan tekniikkaan ja sekä yksi merkittävä tekijä valinnassa on videokuvaus ominaisuus. Tätä todennäköisesti tulen tarvitsemaan jatkossa työnpuolesta sekä ihan opettelumielessä. Nimittäin tuo videokuvaus on jäänyt vähemmälle ja järjestelmäkameroiden videon kuvanlaatu oli huimaava. Voisi sanoa jopa, että kaksi yhden hinnalla.

Loppuun tuli vielä valinnanvaikeus, koska myös D300s mallista löytyi videokuvaus ja karkeasti kuvailtuna aika lähellä D7000. D300s luokitellaan ammattirungoksi kun taas D7000 luetellaan harrastelijamalliksi. Tämä on mielestäni väärä käsitys, koska ero on kutakuinkin sen verran pieni ja D7000 on uudempi tulokas uudemmalla tekniikalla, sekä napit ja ote kamerasta on parempi mielestäni. D300s löytyy enemmän ristikkäistarkennuspisteitä ja tarkennuspisteitä yleensä, joten voisi luulla, että tarkennus on hieman toimivampi D300s:ssä. Noh, mutta luotan kuitenkin muiden käyttäjien kokemuksiin, että näiden kahden väliltä D7000 on saanut positiivisempaa arvostelua. Hyviä puolia löytyy mm. Full HD videokuvaus (Nikonin ylivoimainen ykkönen) ja ainoa malli, josta löytyy napit, jolla käyttäjä voi itse määritellä halutut asetukset napinpainalluksen taakse sekä paljon muita pienempiä tekijöitä jonka näin tarpeelliseksi. Rungot ovat samanhintaisia, joten ostoon vaikuttaa se, että mitä rungolta haluaa. Laadullisesti rungot ovat myös tasoissa ja voin sanoa, että kyseessä on kuitenkin sen verran pro-rungot, että ostopäätöksen jälkeen välittämättä kumpi runko kyseessä kumpikaan ei ole mitään välimallin runkoja sekä hintataso alkaa olla vähä liian kova minun makuun, jos puhutaan mm. D700 tai D3 malleista.

Katsotaan nyt ensiviikon alkuun, että tuleeko pelkkä runko vai kittipaketti. Se jää arvoitukseksi...
Seuraavan kerran blogiin päivitystä tulee kunhan uusi runko on saatu turvallisesti kaupasta pihalle :)
Sitten alkaakin taas armoton kuvaaminen sekä kameran rajojen etsiminen!

Ja jos jollakin kiinnostaa ostaa toi vanha runko pois lähes ilmaiseksi niin voi kirjoitella kommenttia tai jotain. Ehkä siihen lisäksi voin luovuttaa kaupantekijäisiksi Nikkor 35-70mm f3.3-4.5 vanhemman objektiivin jolle ei ole tullut pahemmin käyttöä.

5 kommenttia:

 1. mammajavaari@gmail.com27. tammikuuta 2012 klo 12.27

  onko vielä vanha d70 nikon myymättä ,olisin kiinnostunut siitä ,keräilen canon eos -sarjaa mutta nikoneitakin on muutama kappale

  VastaaPoista
 2. Hei! Juu vielähän se tuolla on tavallaan vararunkona, mutta todella vähällä käytöllä. D70 sen verran, että siinä on jonkilainen kontaktiongelma muistikortin (kameran)lukijassa. Väärässä asennossa tai vahingossa jos kolauttaa rungon johonkin niin kamera ei löydä enään muistikorttia ja sitä joutuukin sen jälkeen "räpläämään" ees takasin ja olen jopa joutunut laittamaan jotai pahvia sinne väliin, että muistikortti ei pääsisi heilumaan, eikä tule kontaktiongelmia. Tämä vika oli jo silloin kun käytettynä kameran ostin ja hyvin olen siitä huolimatta kuvaillut.
  Jos olet kiinnostunut niin laita s-postia mika_mahonen@hotmail.com. Voin laittaa kuvia ja tarkempia tietoja.

  VastaaPoista
 3. Itse pähkäilin pari kuukautta sitten samojen mallien välillä, mutta päätyen kuitenkin itse tohon d300s malliin, eikä ole kyllä kaduttanut. Kameran painikkeiden paikoista huomaa, että sijoitteluun on käytetty aikaa ja järkeä. Muutenkin todella hyvän tuntuinen kädessä, ja jälki on kivaa katseltavaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei sekään huonovalinta. Sanotaanko, että ammattimaisempi ote sekä painikkeiden sijoittelu yms. Ehkä hitusen parempi kuin D7000 ergonomialtaan, koska isompi. Nyt kuitenkin akkukahvan hommattuani tohon D7000 niin on toiminut hyvin. Valintakysymykseksi tuli tässä oikeastaan kuvanlaatu(Dynamiikka sekä varsinkin väriliuku ja highlights toisto)

   Poista
  2. Itse arvostan tota 7 fps kuvausta ja 8 fps kahvan kanssa :)

   Poista