9.4.2012

Muotokuvaus harjoittelua

Tähän alkuun voisin mainita, että kylläpäs pomppas sivun katselut korkeelle yhden päivän aikana. Nimittäin noin 900 kävijää, joka on tälle blogille yllättävän paljon verrattuna siihen, että normaalisti tätä sivua päivässä aukaistaan noin 80 kertaa. Jälkikäteen huomasinkin, että Digikamera.net -sivustolla oli uutispäivitys blogiini. Arvostan suuresti! Vaikka itse vielä pitkällä matkalla valokuvauksen suhteen - Kaikkea on tietysti tullut opittua ja kokeiltua, ehkäpä tässä on jotakin kehitystä tullut.

Vielä mainitsen, että suosittelen aloittelevia valokuvaajia tutustumaan ed. mainittuun sivustoon, josta löytyy foorumin puolelta asiallista keskustelua, sekä aloittelijoille, että pidempään kuvanneille konkareille. Esimerkiksi linssiostoksille mentäessä on saanut hyvää apua kokeneimmilta kuvaajilta laadukkaista linsseistä.

Muotokuvaus harjoittelua
Nettiä selatessa tulee paljon hyviä kuvia vastaan ja niistä saa uutta inspiraatiota myös itselle ottaa samantyylisiä kuvia, joten olen yrittänyt ottaa näistä vinkkiä ja toteuttaa omalla tyylilläni sen tapaisia kuvia. En   kuitenkaan tarkoita sitä, että pitäisi "kopioida" toisten ottamia kuvia vaan hienon kuvan nähtyä voi pyrkiä samaan ja lisäämällä siihen jotain omaa, uutta tai muuta joka tekee kuvastasi erilaisen. Eihän kukaan halua nähdä samanlaisia kuvia monia kymmeniä, jopa satoja? - Joten ei muutakuin ideointia kehiin ja kokeilemaan jotain uutta, joka erottuu joukosta!

Kuvat on otettu samana päivänä, mutta välissä käytiin pitämässä yksi breikki, jonka jälkeen paikka muuttui luonnosta vähän urbaanimpaan suuntaan. Tällä kertaa en räpsinyt kuvia ajattelematta ensin - Näin siis säästin kuvien karsimiseen kuluvaa aikaa. Jokin mainitsikin aikaisemmin, että miksi räpsiä monia kuvia, kun voi pärjätä vähemmälläkin kun ottaa harkittuja kuvia.

Kuvissa käytin yllättäen 50mm 1.8D ja jokerina Tamronin 17-35mm, joka olikin mukavaa vaihtelua kameran mukana tulleeseen objektiiviin(18-105mm). Ongelmia sattui tietenkin... Kumpikin linssi tarkensi liian taakse, eikä tarkennus ollut sielä missä pitäisi. Täytyi siis osaksi tarkentaa manuaalisesti. Ilta meni sitten korjailessa linssejä kameran hienosäätö -toiminnon parissa ja tästä lähtien tarkennuksen pitäisi olla kohillaan.
Alla olevissa kuvissa testasin pitkän tauon jälkeen miten salamalla valaisu onnistuu. Monella varmasti on paljon parempiakin ratkaisuja valaistukseen. Näissä kuitenkin asettelin salaman pikkusen kuvan ulkopuolelle zoomattuna 85mm alueelle, jotta saan tähdättyä valon kasvoille. Teho taisi olla 1/1 eli täydellä mitä SB-600 vaan antoi irti. Kamerasta sitten valotus muuten kohilleen taustan suhteen.


Aurinko paistoi mukavasti iltapäivällä, joten mitään lisävalaistusta ei tarvinnut. Varjot tuli tietysti aika terävästi, mutta nekin on "eliminoitavissa". Ja positiivisessa mielessä varjot tuovat muotoa kuvaan, etteivät ole ainakaan tasasen latteita ;-D


2 kommenttia:

 1. Todella hienoja muotokuvia! Ja jos sulla on tietoa näistä orjasalamoista, ni jos kiinnostusta löytyy, olisi postaus tästä aiheesta kiva :)

  Ite olen juuri alkanut tätä salaman käyttöä harjoittelemaan, eli jos vinkkejä löytyy, niin luen mielelläni ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta! Löytyyhän sitä jonkun verran mitä nyt ton yhden ainoan kanssa olen kokeillut, useammasta ei löydy tietoa, mutta siinähä ne sivussa välähtää missä yksikin.

   Katsotaas jos jonkinlaisen postauksen saisin aikaiseksi :)

   Poista