25.8.2012

Tuotekuvailua

Mitäpä minä en kuvaisi? Sitä ei ole vielä tullut vastaan. Sain viriteltyä raksajalustan niin, että sateenvarjon sai kohdistettua ylhäältä suoraan alas, joka helpottaa ainakin tässä tapauksessa tuotteiden kuvaamista sisätiloissa. Eli ei muutakuin kuvaamaan!

Jotkut sanovat, että digikuvaaminen on ilmaista, mutta minulta asiaa kysyttäessä täytyy sanoa, että se ei sitä ole eikä tule olemaankaan. Jos puhutaan hieman vakavemmasta kuvaamisesta(harrastelijat,ammattilaiset) niin kameran, linssien, muistikorttien ja muiden tarvikkeiden lisäksi tärkeä ja ehkäpä jopa pakollinen on tietokone. Ilman sitä et tule saamaan kaikkea hyötyä irti.

Koneita on monenlaisia, moneen eriin käyttötarkoitukseen sopivia. Macciä, PC:tä, Tablettia ja mitä näitä nyt on. En viitsi alkaa enempää luettelemaan eri tyyppejä saati sitte käyttöjärjestelmistä jne. Valokuvaamisen kannalta tietokoneelta vaaditaan ainakin seuraavia ominaisuuksia:

  • Laadukas näyttö - IPS -paneelilla ja tarpeeksi hyvällä värien toistolla. Hintahaarukka on iso.
  • RAM -muisti - Tätä tarvitaan mielellään/vähintään 8GB. Nopeuttaa työskentelyä ja pystyt pitämään useampaa ohjelmaa yhtäaikaisesti päällä. Esim. Lightroom 4 ja Photoshop
  • Tehokas prosessori - Kuvien käsittelyyn, exporttaamiseen(.raw muunnos .jpg kuvatiedostoksi). Muutenkin suurien kuvatiedostojen käsittelyssä prosessorilta vaaditaan tehoa
  • Näytönohjain - Ei tarvitse olla se kallein, mutta kunhan resoluution saa tarvittavan suureksi.(käytän kahta(2) näyttöä, joten täytyy löytyä hieman potkua). Huom. Myös integroitu käy peruskäyttöön!
  • SSD kovalevy - Nyt käytössä tavallinen HDD. Kun kuvia on paljon ja selailet niitä, niin se hidastelu kuvien avaamisessa tai etsiessä johtuu yleensä kovalevystä. SSD  on huomattavasti nopeampi kuin yleinen HDD. SSD levyt ovat kalliimpia, joten arkistoin kuvat vanhalle levylle kun ne ovat käsitelty ja valmiina säilytykseen.
  • Virtalähde - Tähän kannattaa panostaa. Huono virtalähde saattaa rikkoa koneesta tärkeitä komponentteja mukaan lukien kaikki kuvasi(ellet ole varmuuskopioinut niitä esim. ulkoiselle kovalevylle)
  • Muistikortinlukija - Parempi siirtää kuvat tällä kuin suoraan kameran kytkennällä. Erittäin kätevä!


Muitakin asioita koneen ostossa/laittamisessa kannattaa huomioida, mutta tossa ovat ne asiat mitkä olivat päällimmäisenä mielessäni.

Tällä hetkellä koneeni ei vastaa noita vaatimuksia mitä luettelin ja sen takia tahtookin hermoja kiristää. Kuvia käsitellessä joutuu odottamaan jatkuvasti eikä työskentely ole sujuvaa. Kamerat ja tietokoneet menevät käsi kädessä ja mitä enemmän megapikseleitä kamerassa on - sitä enemmän vaaditaan tietokoneelta kuvatiedostojen koon kasvaessa.

Näistä asioista puheenollen olen tilannut uuden koneen, jonka tulen kasaamaan itse. Säästää jonku euron ja saa haluamani komponentit siihen. Ehkä tällä vältetään harmaiden hiuksien esiintymistä ja otsasuonen paisumista :-)

Tuotekuvia

Palataan takaisin valokuvaamiseen.

Tilasin osat parista eri nettikaupasta ja toiset osat kävin jo hakemassa, joten ajattelin ottaa pari kuvaa niistä.
Valona SB-600 tuikku sateenvarjon läpi ammuttuna ja kamera jalustalla hakemassa hyvää kulmaa kuville.

Käytin mustaa kartonkia taustana ja 50mm primellä kuvat maksimoiden terävyyden. Mitään kummempia virityksiä ei ollut.

Photoshopilla poistin roskat ja pölyt sekä vähän Curves -säätöä. Lightroomissa korjailin valoa. Terävöinti kuuluu myös asiaan kaikissa ottamissani kuvissa.

Samsung 830 SSD 128GB kovalevy


Kingston DDR3 1333Mhz
Kuvaillaan seuraavaan blogipäivitykseen sitten taas jotain ihan muuta, ettei mene ihan tekniikkaan tämäkin pläjäys :-)

2 kommenttia:

  1. Tyylikkäitä tuotekuvia. Olen itsekin aikeissa rakentaa jonkinlaisen pikkustudion tuotekuvien ottamista varten. Blogiin pitää aina vähän väliä saada kuvia kameroista ja muista romppeista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu siihen ei paljoa vaadita, ei edes tilaa. Kartongilla ja salamalla, jossa jokin valonpehmennin pärjää hyvin, mutta valon sijainti on hankalemmin hallittavissa yhdellä valonlähteellä.

      Poista