13.8.2012

Merikoski/Oulu

Pitihän se myös itse käydä ikuistamassa patosillat kun vettä ennätysmäärä laskettiinkin. Melkein olisin voinut mennä kuvailemaan valokuvaajia kameravälineineen paikanpäälle nimittäin paikanpäältä löytyi sekä ammattitason runkoja,kamerakännyjä,digipokkareita ja mikrojärkkäreitäkin. Paras bongaus taisi olla se kun, jokin vanhempi mies piti kameraa jalustallaan(luultavasti videokuvaa) ja samalla nojaili kaiteeseen ottaen olutta. Eli kaikenlaista kuvaajaa oli paikanpäällä viikonloppuna.

Kyllähän se kannatti ihan siinä mielessä käydä katteleen kun lähistöllä asustelee. Oli kyllä mahtavan tai sanotaanko tappavan näköiset kuohut. Ja eihän tollaista nyt joka vuosi näe.

Kävimme iltapäivästä kuvaamassa ja vastavaloon suurinosa tuli kuvattua, joka oli vähän tympeää, koska auringonvalo heijastui ikävästi vedenpinnasta - polttaen kuvan puhki. Mut Lightroomilla saa aika paljon aikaa, kun voi huippuvaloja vähän himmentää ja muutenkin tuoda enemmän varjoja esiin kovista kontrasteista.

Kameransäädöt oli kutakuinkin F/6.7-9.5 aukoltaan, suljinaika 1/3000 jopa 1/10 aikoihin. Lyhyellä ajalla on otettu kuvat, jossa vesi ollaan saatu liukumaan jonkin verran(aukko F/32). ISO 100, jokaisessa.

Kuviin sopiva sävy ja vähän säätöä valoisuuksien tasapainoittamiseksi.









4 kommenttia:

  1. Hienoja kuvia. Vesi onkin mielenkiintoinen ja vaativa elementti kuvata. Suosikkini on tuo jossa aurinko taustalla. Oliko mikä objektiivi käytössä? Täytyypä itsekin joku kerta lähteä ajan kanssa laskevaa vettä kuvaamaan :)

    VastaaPoista
  2. Juu se on minunkin suosikki :) Samyang 8mm fisu oli käytössä. Juu, iltahämärissäkin voi olla iha jees, saa paremmin pehmeyttä veteen, mutta ei kuitenkaa iha samettinen ole kovi hyvä.

    VastaaPoista
  3. Todella upean näköistä jälkeä ja kaunista maisemaa, harmi että ei täällä päin ole tuon näköisiä paikkoja. Näyttää kuvissa aika massiiviselta paikalta, wau :D

    Omat suosikit on tuo aurinkoinen nelos kuva ja kuudes, tainnut olla aika moinen jälkityö kuvissa. Sen verran on kirkasta mutta ei mistään puhki kuiteskaan, mukavat sävyt kuvissa.

    Jukka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noh ei tuo ehkä paikanpäällä niin suurelta paikalta näytä, tai sitte vain tottumiskysymys kun monesti on paikan ohi ajeltu ja maisemaan totuttu :D Toi fisu voi tuua kyllä sitä massiivista efektiä hitusen lisää.

      Jälkityötä oli vähäisen, eikä aikaa kulunut kuin noin puoli tuntia. Ensin laitoin kirkkaat/varjot tasapainoon ja säädin kaikki perusjutut kohilleen. Sitten presetseistä sopiva "väriteema" kuviin, joka sopi paremmin mitä kamerasta tullut sävy. Lopuksi vielä "hiotaan" huippuvalot ja varjot kuntoon, että puhkipalamisia ei ole.

      Ilman valmiita presets asetuksia aikaa olisi kulunut enemmän, kyllä :)

      Poista