4.5.2012

Vuodelta 2007

Vanhoista kuvista

Kävin tossa arkistoja taasen lävitse ja pari hyvää otosta löytyi taas. Jostakin kumman syystä näitä en ole aikaisemmin julkaissut, ehkäpä johtuu siitä, että sillä hetkellä kuvat eivät ole olleet mitenkään erikoisia kun kalalla tuli käytyä useasti ja luonnossa yleensä.  Tietysti myös vuosi parantaa kuvia tai ainakin tunnearvo kuvissa nousee.

Harmikseni kaikkia vanhoja kuvia en säästänyt raakatiedostoina ja se harmittaakin nyt jälkeenpäin. Täytynee tästä eteenpäin säästää kaikki tärkeimmät kuvat raakatiedostona, koska ajan kanssa ohjelmat kehittyy ja kuvista saa paljon enemmän irti kuin mitä vuosia takaperin.

Palauttetta JAS-Tekniikkaan


Lähetin palautetta JAS-tekniikkaan koskien linssin säätämistä, koska se oli säädetty ihan väärin mitä tein eilettäin pienen testin. Säätö oli tehty objektiivikohtaisesti kameran hienosäädöllä ja asetukseksi siellä oli saatu +10. Testiä tehdessäni n. ½ metrin matkalla oleviin kohteisiin tarkensin ensin asetukset päällä ja sitten hienosäätö OFF -asennossa. Tulokset oli aika suuret - Nimittäin kun hienosäädön kytki pois niin kuva oli jo huomattavasti terävempi mitä asetus päällä ja taisi JAS-tekniikan asetuksilla tarkentaa hieman liian eteen, ellen väärin muista.

Pienen säätämisen jälkeen sain erittäin terävää jälkeä aikaiseksi -6 hienosäädöllä, joten jätin tämän toistaiseksi voimaan ja kunhan joskus vapaata löytyy töistä niin käyn kyllä käytännössä vielä kokeileen miten tarkennus onnistuu.

Ohjekirjassa/forumilla taisi olla maininta, että hienosäätöä tehdessään saattaa tarkennus alkaa temppuilemaan lähelle tarkentaessa tai sitten pidemmälle matkalle. Eli hienosäätöä ei kuulemma edes suositella käytettäväksi muutakuin "ääritapauksissa". Noh eipähän tota tiedä miten pelittää ennenkuin käytännössä kokeilee. Uskon ainakin, että lasi toimii niinkuin pitääkin ja tekee tarkkaa jälkeä hienosäädön jälkeen.

Ihmettelen vain sitä, että miksi huollossa lasin tarkennus on tehty tällä hienosäätötoiminnolla, eikä muuta ratkaisua ole? Tiedä sitten miten tarkennus laitetaan pelittämään, jos lähettäisin esimerkiksi vanhemman D70 rungon(jossa ei ole hienosäätö -ominaisuutta) ja objektiivin tarkennuksen korjausta varten.
Olkoot. Liikaa pähkäilemistä ja tulee vaa pää kipeäksi kun liikaa ajattelee, joten toivon kuvien olevan tästä lähtien teräviä ja pääsen toteuttamaan uusia/hyviä/taiteellisia kuvausideoitani niin, että kamera ei pistäisi vastaan tarkennuksen suhteen.

Raskaan tekstin jälkeen keveitä ja kesäisiä kuvia.
Lintu

Liian iso pala purtavaksi



Pikkuveljen kanssa kalalla

Haukipaikoilla


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti