8.5.2012

Tirppakuvia

Kevät lähteny käyntiin ja vihdoin pääsi ottaa pyörän alle ja ei muutakuin metsää kohti suunnistamaan. Vähän maisemakuvailua ja enemmän sitten metsässä rämpiessä, etsien lintuja, iso painava Sigma 150-500mm kädessä. Ja niinhän siinä käy, että kun jotain muuta kuvailee eri linssillä niin sattuu ne linnut tulemaan siihe nenän eteen ja koitas siinä sitten hienovaraisesti vaihdella tele kameran nokalle. Linnut kyllä tuli ihan 2m säteelle katteleen kuvaustouhujani eikä piilossa oleminen vissiin kannattanut.

En osannut karsia oikein, kun monet näistä onnistu niinkuin pitikin, pieniä seikkoja lukuunottamatta.











6 kommenttia:

  1. Hieno kuva-sarja kevään linnuista.
    Monella alkaa olla pesäsuunnitelmat mielessä.
    Meidän Sinitiaiset ovat 'paenneet' lunta ja pakkasia.
    Peippot jo piipahtivat - häipyivät vähin äänin kevään lumisateita.
    Niitä odotellaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia. Joo niin taitaa, metsässä ei tiennyt mihin päin lähteä kun jokapuolella sirkutusta kuului. Mutta linnut näytti löytävän kuvaajan luokse. Eiköhän ne vielä sieltä tule takaisin kun kelit vaan pysyy vakaana

      Poista
  2. Jopas, tykkään erityisesti sinitiaisen kuvista. Hienoja ja tyylikkäitä, oikein keväisiä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitän! Juu kyllä ne eniten omaankin silmään miellyttää, noi pari muuta ihan bongausmielessä otettu. :)

      Poista
  3. Hienoja kuvia! Melko skarppia jälkeä näyttää tuo 150-500mm tekevän, ootkos jotain ongelmia kohdannut kyseisen linssin kanssa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Juu kyllähän terävyys linssissä riittää omaan käyttööni kun en mitään suuria tulosteita tee. Ja positiivisesti kyllä yllätyin laadusta vaikka aikaisemmin omistinkin Nikonin AF 300mm f/4 objektiivin.

      Mitään ongelmia linssin kanssa ei ole ollut, ainoastaan ehkä vähän häiritsee "väärään" suuntaan veivattava zoomirengas ja zoomista piteleminen jos taivasta kohti kuvailee, kun tahtoo valua aina alas. Tämä oli odotettavissa ennenkuin linssin hommasin. Ei lähe ihan heti vaihtoon kyllä

      Poista