10.2.2012

Kissojen mätsäilyä

Tässä sitten vähän tämmönen huumorilla maustettu päivitys. Kohteena yllättäen Pimu ja Miuku, jotka posettivat kameralle ilomielin, ainakin Pimu! Kuvat nyt ei laadullisesti ole sitä priimaa mihin yleensä pyrin, mutta kuvien sisältö korvaa laadun ;-)


Teknistä infoa(älä lue, jos ei kameran asetukset kiinnosta)
Luin netistä D7000 arvosteluja ja kohinatasoista etenkin. Yllätyin kun luin kuinka hyvin kamera pärjäsi mm. kohinatasoissa jopa ammattirungoille mm. Nikon D3, Canon 5D Mark II. Tässä olisi vielä linkki kyseiseen testiin Kenrockwell.

Asetuksista sen verran, että otin kohinanpoiston pois käytöstä kokonaan suurimmassa osassa kuvissa, jotta terävyys säilyisi ja pääsisin jälkikäteen itse säätelemään kohinatasoja ja terävyyttä. Joissakin kuvissa käytin hieman Lightroomin kohinanpoistoa, mutta osaan kuvista en käyttänyt ollenkaan kun käänsin kuvat mustavalkoiseksi ja olisi menettänyt sen verran terävyyttä, että päätin sitte jättää kohinat taustalle.

Valo oli heikko joten suljinajat pyöri about 1/40-1/80 välillä ja ISO-arvot melkein tapissa(6400-10 000). Olisi voinut käyttää 50mm primeä, mutta päädyin sitte 18-105mm zoomaileen.
Salamaa en jostain kumman syystä halunnut käyttää ja kuvata vain ainoastaan sillä valolla mitä oli sillä hetkellä saatavilla... Ainakin iso ero on D70 verrattuna, jossa ISO 1600 on käyttökelvotonta ja niitä viitsinyt käsitellä. En sano, että osa näistäkin olisi periaatteessa vähän siinä ja siinä viitsiikö käyttää, mutta tyytyväinen olen.

Pimu

Miuku

Tuu koittaa.. Suhkot huvittava ilme vai?:D Tarkennus meni hieman taakse, mutta minkäs teet ku suurimmasta osasta yrityksistä oli etulinssi(UV-suodin) kuolassa, ei tahtonut malttaa olla puskematta kameraa:)

Haastaja. Helpommin pysyy paikallaan. Kuvassa ISO 10 000

Yhteiskuva ennen matsia.

Ready, Go!

Voittajan on helppo "hymyillä".
Mites on toimiko kuvasarja vai menikö metsään?

2 kommenttia: