5.2.2012

Helmikuu 2012

Pakkasta pihalla sen verran, että ei oo viitsinyt lähtä kuvailemaan mitään vaikka hienoja pakkasen huurruttamia puita ja maisemia onkin tullut vastaa aijai. Ehkäpä odottelenkin vain Thaimaahan lähtöä niin pääsee täältä lähemmäs -30 asteen pakkasesta pois reiluksi pariksi viikoksi, kheh kheh :)

Eli tossa helmikuun puolessa välissä olen lähdössä Thaimaahan suoralla lennolla Oulusta ja tarkoittaa blogin osalta sitä, että kirjoitan blogiin joko ajastettuja päivityksiä loman ajaksi tai sitten jätän päivittämisen kunhan reissusta selvitään - toisaalta onhan noita julkaisemattomia kuvia vielä jemmassa sen verran.

Thaimaassa on tullut käytyä myös aikaisemminkin 2005-2006 vuodenvaihteessa ja silloin kohdepaikkana oli Phuket,Patong Beach ja tällä kertaa sitten reissataan viereiselle turistikohteelle eli Phuket,Karon/Kata välimaastoon, jossa ei viimeksi tullut kauheasti käytyä.

Viime kerralla mukana oli ensimmäinen kamera, millä aloin opettelemaan valokuvaamista manuaalisäädöillä ja kuvaaminen lähti kovaan nousuun eli Konica Minolta - Dimage Z10. Kamera oli superzoom "bridge" -mallin, joka ei sopinut taskuun, mutta on järjestelmäkameraa jonkin verran pienempi. 3mpix ja kuvanlaatu semmonen kuin vähä halvemmassa pokkarissa yleensä tahtoo olla - tosin silloin se täytti kuvaustarpeet mainiosti ja mitä nyt jälkikäteen kuvia kattelee niin värit ovat kohallaan, mutta pixeleitä saisi olla enemmän ja terävyys ei ollut parhaimmasta päästä. Plussana hyvät makrot!

Reissuun lähetään nyt hieman eri kalustolla ja jostakin on tietenkin hyvä karsia:
kuva: http://mansurovs.com/wp-content/uploads/2010/09/Nikon-D7000.jpg
kuva: http://media.the-digital-picture.com
kuva: http://www.kenrockwell.com


kuva: http://forums.steves-digicams.com
Sekä kamerareppu, jolla on helppo kuskata ja kulkee kokoajan mukana. Lisäksi täytyy tehdä lisähankintoja muistikortin suhteen. Nyt löytyy vain 8gb -kortti, mutta varmaan 32gb tulee lisää käytettäväksi.

Tostakin olisi voinut karsia osan pois. Pelkällä perus 18-105mm pärjäisi jo pitkälle, mutta minkäs teet ku pitää olla varalta ja sitte jos sattuukin sellainen tilanne, että nyt kun olisi ollut se fisu mukana... Noh eipähä tarvi jälkeenpäin murehtia.

Ja tiedoksi, että olen lähdössä LOMALLE, ettei tämä tosiaan mikään kuvausreissu ole, kun näitä kameratarvikkeita painotankin tässä ennen lähtöä. Tarkoitus on lomailla, ottaa parit Singha oluet ja rentoutua. Valokuvaamista/paikkojen tutkimista sitten suurinosa.




Sitten vielä ne pakolliset kuvat, jotka ei kyllä liity otsikkoon eikä matkaan mitenkään. Kuvat on keräilty vuosien varrelta ja mm. ensimmäinen kuva on Dimage Z10 ja loput D7000 tai D70. Tämmösiä maisemakuvia kalareissuilta ja ihan läpi vuoden. Jotkut kuvat ovat varmaan aikaisemmin julkaistu täällä tai muualla, en muista, mutta uudelleen käsitelty ja paranneltu sen verran kuin mahdollista.

Aikaisemmin on tullut kritiikkiä tosta copyright tekstistä, joten en viitsinyt näihin kuviin vielä ottaa tekstiä pois aikaisemman konvertoinnin takia, mutta jatkossa lupaan jättää tommosen huomiota herättävän ja ruman tekstin pois kuvista, jotta ne pääsevät oikeuksiin. Tai sitten teen uuden, huomiota herättämättömän hienon copyright tekstin. Jättäkää nyt vain huomioimatta se ja katsokaa itse kuvaa ;-)















Kommentointi on edelleen suotavaa ja kritiikkiä sun muuta palautetta saa antaa anonyymisti tai tunnuksilla mitä täällä bloggerissa voi käyttää. Myös vähemmällä "mainostuksella" uudet päivitykset tulevat näkyviin myös facebookkiin Valotus, joten mahdollista senkin kautta pysyä postauksissa mukana..



2 kommenttia:

  1. Aivan upeita kuvia! En malta odottaa Thaimaan kuvaussaldoa ja niitä makeita värejä.

    Mielestäni copywritin lisääminen alareunaan ei ole mitenkään häiritsevää. Toisaalta näin saat kuvan omaan haltuusi eikä sitä voi yhtä helposti käyttää väärin.

    Itse aloitin kuvausharrastuksen jouluna saadessani joululahjaksi Canonin aloittelijakameran 1100D:n. Seuraan kuvailujasi ihan oppimielessä ja ehkäpä näistä kuvista saa vinkkejä omaankin kuvaukseen :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kiitos! Enköhän jossakin ole onnistunut, jos kuvat kelpaavat myös muille kuin itselleni, vaikka olen aika itsekriittinen omien kuvien suhteen.

    Täytyypi sitä ainakin hieman fiksumpaan suuntaan kehittää kun tuo nyt on vain pikaisesti normaalilla fontilla lätkästy tuohon kuvan konvertointi vaiheessa.

    Ei se kamera mikään aloittelijakamera ole, puhutaan iha harrastelijarungosta. Kuvanlaadulla päästään kyllä ihan loistavaan tulokseen kunhan se yksi tärkeimmistä eli objektiivi on hyvä.

    Ei muutakuin opettelemaan ja pikkuhiljaa etenemään harrastuksen kanssa. Vinkkejä kannattaa ottaa ja hakea sitä omaa tyyliä siinä sivussa:)

    VastaaPoista