27.1.2012

Muotokuvia v.2

Uutta päivitystä puskee jo jonoksi asti, joten ei tässä nyt hirveesti jouda säästelee viikon välein päivittyvää blogia. Täytyypi takoa ku rauta on kuumaa vai miten se meni.

Kuitenkin kuvailtiin semmosessa reippaassa -14 pakkasessa tyttöystäväni kanssa n. 3-5min kerralla kun piti välillä käydä lämmittelee. Kameran tietenkin jätin pihalle odottelee siksi aikaa, ettei synny korroosiota, jolloin pahimmassa tapauksessa kameran elektroniikka menee hajalle(tarkoitan siis lämpövaihtelua) - Vinkkinä niille jotka eivät vielä tiedä, että pitäkää se kamera siellä repussa/laukussa/muovipussissa jonkin aikaa(tunti,pari?), että lämpö ulkoilmasta sisätilaan viedessä on tasoittunut. Näin ette tuu rikkomaan kameraanne ja takuu ei käsittääkseni ole voimassa silloin, jos taas on kiire aikataulu niin ota muistikortti jo pihalla pois kamerasta ja siirrä esim. muistikortinlukijalla koneelle.

Kuvat käsittelin pikkusen radikaalimmin erilaisia tehosteita käyttäen ja säätäen curvesin sun muut täysin niin, miten normaalisti en tekisi. Kuvat syntyi luonnollisesti käyttäen 50mm f1.8 D linssiä. Luin tosiaan jotakin random blogia ennen kuvailua, joten innostuin sitten käyttämään suurinta mahdollista aukkoa kuvissa eli f.1.8 nätin bokehin toivossa. Huomasin tosin( ja taas kerran),  että piirtokyky linssillä ei silloin ole mikään paras - oikeastaan jopa suttua. Mutta ainakin näissä nettikuvissa sitä ei niin taida huomata?





Kuvia tuli otettua melkein kortti täyteen (8gb), joten paljon muutakin löytyy vielä ja saatan lisäillä jatkoa näille.

Laitetaas vielä tähän loppuun kuva, joka vois jopa viitata "asiasta kumisaappaaseen" -kategoriaan :)

10 kommenttia:

  1. Copyright byline vie katseen ensimmäisenä ja lienee tarpeeton, en usko että kukaan kuviasi varastaa. mitä jos miettisi mitä kuvaa, ettei tarvitse kuvata 8 gigaa.
    Kuvat eivät parane määrän lisääntyessä, päinvastoin.

    VastaaPoista
  2. Juuh no olen käyttänyt tossa ihan tollaista yksinkertaista ja toisaalta aika rumaa copyright tekstiä, ehkäpäs sen vois poistattaa, jos liikaa häiritsee(itse sitä on liian sokea omille kuville).

    Noh muotokuvaus vielä aika uusi aihe minulle niin tarkoituksena oli ottaa hieman useampi kuva kerralla varmuudella, kun mm. epäilin 50mm terävyyttä, joten otin osan täydellä aukolla ja loput himmennettynä hieman.
    Myönnetään, että ehkä hieman hätäisesti otin kuvia, mutta koneella tarkastellessa pääsi tarkemmin tutkimaan, että missä on parantamisen varaa ja mitkä sommittelut toimii ja mitkä ei.

    Joten yhteenvetona - ihan kokeilumielessä otettu ja ehkä ensikerralla sitten kuvataan vain 20 kuvaa huolella sommiteltuna,rajattuna sekä valotettuna :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielestäni on vain järkevää räpsiä riittävä määrä ruutuja jotta mallillakin on mahdollisuus tehdä muuta kuin yhtä naamaa. Ensimmäinen kuva teki suuren vaikutuksen, hieno kontrasti punaisista hiuksista ja erittäin hyvä ilme!

      Rajauksesta, itse en jättäisi kasvoja keskelle, mutta tuleepahan metsän "jylhyys" paremmin esille ;)

      Copyright ei vienyt katsettani, ja pitäisin sen kuvissasi jatkossakin. Pystyväthän stock-kuvien yms ostajatkin kuvansa valitsemaan vaikka puolet kuva-alasta (c) tekstin alla...

      Hyvää duunia molemmilta :)

      -Juhana-

      Poista
    2. Noh nyt oli oikeastaan tarkoitus ottaa keskisommittelulla kun oli päässä ajatus millaisia kuvia haluan ja siinä kyllä meni omasta mielestäni aika nappiin :)

      Kiitoksia, osaa tuntuu häiritsevän ja osaa ei, mutta toisaalta kun pidän kuvissa 1200px maks leveys/korkeus niin kuvat ovat aika helposti ladattavissa koneille varsinkin täältä bloggerista. Ehkä pitää vetää hieman läpinäkyvyyttä lisää tekstiin tai muuta vastaavaa parannusta, niin toimisi paremmin.

      Poista
  3. Moi! Tiedät varmaan kameroista sen verran, että pystyt auttamaan. Olen kattonut nikon coolpix s-kameroita tai sitten sony cybershot kameroita? Mikä olisi sellainen kohtuuhintanen( = alle 250e) kamera noista, jolla saisi tarkkoja hyvänvärisiä kuvia ja myös pystyisi ottamaan hämärässä esim.baarissa jonkunlaisia kuvia? Olen kattonut esim. nikon coolpix s6200, s8200, s9100 ja jotain alle 300e sonyjä. Vai mitä mieltä oot mikä olisi paras, mieluusti mahdollisimman edullinen? Kiitos etukäteen vastauksesta =) T: hukassa oleva

    VastaaPoista
  4. Helou! Enemmän nyt lähiaikoina olen seurannut järjestelmäkameroiden kehitystä ja malleja, joten pokkarit ovat jääneet vähän hämärän peittoon, mutta näin nopeasti vilkaistuna top4 eri valmistajilta: Nikon Coolpix P300 - Canon Powershot S95 - Sony DSC-WX10 ja Nikon Coolpix S910. Näistä kuitenkin pokkariksi ottaisin Nikon Coolpix P300 jos tarkoituksena on ottaa kuvia mm. hämärässä tai baarissa, koska se on valovoimaisin noista.

    S9100 näyttäisi olevan myös hyvä kun pärjännyt testeissä hyvin arvosanoin, mutta ei pärjää taas valovoimaltaan P300, joten se olisi vaatimuksiisi sopivampi kamera.

    Toivottavasti tästä oli jotain apua valintaasi :)

    VastaaPoista
  5. Kiitos paljo, varmasti auttoi! =)

    VastaaPoista
  6. Hyviä kuvia sulla täällä, täytyy koittaa seurata ja imeä oppia.
    Tämän setin kuvista tykkään erityisesti tuosta kolmannesta, silmää miellyttää tuon haaleansävyiset värit ja rajaus, erittäin kaunis ja onnistunut otos. Voisitko vinkkaista miten sinä teet tuon tyylisen sävymaailman kuvaan, monesti vaan katsellut ja miettinyt että voisi itsekkin kokeilla tuota tyyliä.

    Kiitos.

    Jukka

    VastaaPoista
  7. Kiitos kiitos! Itsekkin pidän eniten kolmannesta kuvasta ja sain mukavat sävytkin aikaiseksi. Photoshopilla homma hoitui kutakuinkin vääntelemällä Channel Mixeriä, Color Balancea ja sitte ehkä oleellisin eli laitoin kuvan päälle vaaleansinisen layerin, jonka tein erittäin läpinäkyväksi, joka toi sinisen sävyn kuvaan.

    VastaaPoista
  8. Kiitos neuvosta, täytyypi kokeilla sitä.
    Jukka

    VastaaPoista