11.1.2012

Mustavalkoinen talvi

Nyt on näyttö päivitetty koneeseen, joten voi siirtyä "vakavampaan" kuvankäsittelyyn mm. dynamiikan ja kontrastien myötä. Näytöstä voisin jotain laittaa seuraavaan kertaan, koska tuli semmonen määrä kuvia otettua, että ehkä pysyä yhdessä aiheessa kerrallaan.

Tässä kuvasarjassa käänsin kuvat mustavalkoiseksi, joihin sitten lisäilin kontrastia,sävyjä ja sopivaa valoisuutta. Osaan kuvista on myös lisätty vinjetointia(ei oo fisun vika).

Vielä pakko mainita, että kyllä D7000 pärjäs mukavasti pimeässä. ISO:ssa oli pelivaraa vielä paljonkin ja lightroomissa sai sävyjä suhkot paljon esiin.

Hah! Ja kerrankin sain kuvasarjan tehtyä, jossa aihe ei poikkea kovi. Saa olla tyytyväinen! :-)












2 kommenttia:

  1. ihan superhienoja kuvia! tykkään näistä kuvista tosi paljon. varsinki nuo fisulla otetut on kivoja (: itekki oon ajatellu ostaa tuon Samyangin, kuhan saan rahat kasaan, toivottavasti ensi kuussa (: itsekkin olen aloittanut ihan vasta valokuvausharrastuksen ja tämmöisiä kuvia kun katselee, niin jaksaa aina itsekkin sitten koettaa ottta hienoja kuvia, kun tietää että se on mahdollista, vaikka välillä meinaa usko loppua (: tosi kiva blogi ^^ *näyttää peukkua*

    VastaaPoista
  2. Kiitos kiitos! Aina sitä on itselläkin parannettavaa, mutta omasta mielestäni esimerkiksi tämä kuvasarja on hyvin onnistunut ja ehkä parhaimistoa mustavalkokuvien käännössä, kun aikaisemmin esteeksi on tullut huono näyttö.

    Hienoa ja onnea uuden harrastuksen johdosta. Jos olet kuvaillut jo jonkin aikaan kittilinssillä yms. niin voin sanoa, että fisu tuo kuvailuun uusia ulottuvuuksia ja varmasti lisää kiinnostusta valokuvaukseen enemmän. Jos kiinnostusta riittää niin pysyhän kuulolla blogin suhteen - julkaisen päivityksiä noin kerran viikosssa ja haen myös erilaisia kuvauskohteita ja ideoita kokoajan, joten en pidättäydy yhdessä "kuvaus genressä" :)

    VastaaPoista