25.1.2012

Shakki & Matti

Aluksi vähän muuta... Olen nyt tässä julkaissut pääasiassa pelkästään valmiita kuvia ja varmaan osaa kävijöistä kiinnostaa miten nämä kuvat ovat otettu. Ensimmäisissä blogipostauksissa taisin puhua "studioboksista", jolla siis tarkoitan pahvilaatikkoa, joka on vuorattu A4 tulostuspaperilla sekä alumiinifoliolla, joka on aseteltu vähä huolimattomasti yläosaan.

En huomannut lisätä näitä kuvia jo aikaisemmin kun kuvasin Iittalan lasia. Kuvat räpsäsin nopeasti D70, jossa taisi olla vielä pop up -salama käytössä, sekä hirveet jälkikäsittelyt, että sai kameran esiin kuvasta,huh huh
D7000+18-105mm. @105mm sekä SB-600 folion kautta heijastettuna


Eli tämän näköistä touhua se yleensä on. Toi lamppu on oikeastaan vain tarkennusta varten, kun ei tahtonut riittää valo yrittäessä saada mahdollisimman skarppia jälkeä. Ja tiedoksi, että tota pop up -salama oli vain "herättelemässä" kuvassa näkyvää salamaa(Käytössä Nikonin langaton salamajärjestelmä, miksi sitä nyt kutsutaan?).

Mutta tosiaan eihän tuo laatikko päällepäin ole kummonen eikä ainakaan ihmistenilmoille vietävä, mutta kyllä se ainakin täyttää tehtävänsä Lopputulos <- klik kuviin.

Jos meinaat ottaa mallia tästä pirkkaboksista niin suosittelen hieman isompaa laatikkoa ja syvempää - nimittäin ei taho tonne sopia kovin isoja kohteita saati sitten oikeaa mallia, heh heh :D

Tähän loppuun vielä otsikkoon liittyen enemmän tuo shakki, eli tämmöset hienot läpikuultavat shakkinappulat kuvailin valolla leikkien.



Viimeinen kuva ei ihan sopinut noiden kahden ensimmäisen kanssa ainakaan väreiltä. "Vahingossa" laitoin käden objektiivin eteen niin siitä toi väriero. Tarkoitus oli saada jonkinlainen vinjetointi ja utuisuus aikaan, mutta olis voinut tietenkin miettiä jotain muutakin.

2 kommenttia:

  1. Noin vuosi sitten oli Hong Kongissa myynnissä ihan kätevä avautuva salkkumallin lightboxi, maksoi n. 25€ ja on käytännöllinen. Suurin piirtein saman kokoinen kuin tuo sinun "nykyinen", mukaan tuli kaksi lamppua ja 5 eri taustakangasta. Tiedä sitten saako enää.

    VastaaPoista
  2. Hieno homma. Ehkäpä täytyy katella jos löytyisi, Ebaysta tilasin close up -sarjan makroiluun, mutta huonolla menestyksellä, ei pahemmin oo näkynyt ja yli kuukausi tilauksesta.

    Sieltä varmasti saisi edulliseen hintaan toimivan ja siistimmän ratkaisun mikä mulla tällä hetkellä löytyy

    VastaaPoista