12.7.2011

Nikon D7000 ensituntuma

Noniin pikaisestihan tuo uusi kamera tuli talouteen... Kaupasta lähti tosiaan Nikon D7000 Kit -paketti sisältäen Nikon 18-105mm 3.5-5.6 VR objektiivin. Myös erikseen 8gb SanDisk extreme pro -muistikortin ja Kenkon suotimen linssin nokalle. Tinkimällä hyvä tulee... Alkutuntuma oli kyllä tosi hyvä ja napit hyvillä paikoin, ja vielä helposti muokattavissa omanlaisekseen. Kaikkiin ominaisuuksiin ei vielä millään ole kerennyt tutustua ja jotkin tuntuu vähä hifistelyltä, koska entisestä kamerasta löydy mitään tollaisia hienouksia mm. automaattitarkennuksen suhteen.

Linssin polttoväli oli kyllä oikein sopiva ja vähän enemmän nopeutta mitä edellisissä linsseissäni, jotka olivat kaikki ruuvitarkenteisia. Terävyyttä ei ole vielä tullut tarkasteltua kovin, muutakuin 105mm päässä tuntuu olevan aika pehmeätä, mutta menee kuvankäsittelyssä siedettävään tarkkuuteen.

Eipä nyt tällä hetkellä tämän enempää kommentoitavaa ole, täytyy tutustua lisää ja kattoa mihin kaikkeen toi pystyy..





4 kommenttia:

  1. Heippa! Googlettamalla eksyin tänne ja nyt mietinkin että oletko kokeillut d7000 minkään muun kuin tuon kitti objektiivin kanssa? Tarkotus olis laittaa kamera tilaukseen,mutta pohdin vielä että kannattaisko ottaa pelkkä runko ja etsiä hissuksiin kunnon lasit vai riittääkö toi 18-105?

    VastaaPoista
  2. Minulta löytyy myös Nikon 50mm 1.8D, Nikon AF 35-70mm 3.3-4.5 sekä Tamron 17-35mm 2.8-4 Di. Eli kyllä on tullut kokeiltua muidenkin objektiivien kanssa ja kaverilta lainassa on myös ollut vaihtoehto kittizoom 18-55mm(joka on myös hyvä/halpa vaihtoehto). Kaikissa on omat hyvät ja huonot puolensa ja nyt mitä kesä/syksy on tullut kuvattua niin kitti kyllä on riittänyt todella hyvin ja olen muutenkin tohon linssiin erittäin tyytyväinen kaikinpuolin. Jos vaihtaisin tuon niin luultavasti korvaava olisi Nikon 18-200mm 3.5-5.6G VR AF-S telepään ja hyvien arvioiden vuoksi.

    VastaaPoista
  3. Kiitos vaan vastauksesta. Eilen jo kävinkin liikkkeestä tuon kittipaketin ja nyt vaan odotellaan viikonloppua jos silloin ehtisin jo testailemaan. Uskon että hyvin tuolla linssillä alkuun pärjää ja sitten vähitellen hankkii vaikka jotain valovoimaista peruslinssiä kaveriksi yms. Ihan jo innolla odotan että pääsen tutustumaan kunnolla kameraan. :)

    VastaaPoista
  4. Noniin hienoa! Kyllä sillä linssillä pärjää pidempääkin.Ainakin hyvien ISO-herkkyyksien johdosta. Ei muutakuin kuvaamisen iloa!:)

    VastaaPoista