25.6.2013

Lenkkareilla suolla

Juhannus vietetty ja alkaa olemaan tässä viimeisiä päiviä ennen töihiin lähtöä. Sitä ennen täytyi käydä metsässä katselemaan miten se kesä on ottanut osumaa kasvillisuuteen sekä eläimiin. Vaikka tässä ihan lähistöllä kävin katsastamassa uuden reitin niin kyllä sielläkin mukavasti luonnonhelmaan pääsi, vaikka onhan se tietenkin vähä eriasia kun asuinaluetta lähellä ja autojen äänet kuuluvat selvästi.

Lähiaikoina kuvaaminen on painottunut enemmän studioon ja salamoiden pariin mukaanlukien juhannuksena ottamani kuvat ja videot. Välillä täytyy pitää hommaa balanssissa ja lähtä kuvaamaan luontoa, että jos sielä jotain mukavia kuvia sattuu tulemaan.

Sigma 150-500mm @150mm

Sigma 150-500mm @500mm
Sigma 150-500mm @150mm
Sigma 24-70mm @70mm
Sigma 24-70mm @24mm
Viimeisessä kuvassa vähän tätä ns. reittiä mitä pitkin tuli käveltyä. Tämä siis oli suoaluetta, mutta ei niinkään sieltä kosteimmasta päästä ja lenkkareilla pystyi jokseenkin kävelemään kastelematta kenkiä. Laitoin kuviin pientä infoa siitä, millä polttovälillä kuvat ovat otettu. Nyt ei niinkään tehnyt mieli kuvata kovin laajalla polttovälillä, joten mentiin tiukalla ~70mm eteenpäin.

Pääosin käytin automaattista tarkennusta, mutta esimerkiksi hämähäkki ja kaikki läheltä otetut kuvat ovat otettu manuaalisesti tarkentamalla, jotta saadaan tarkennus sinne minne pitääkin. Nikon D7000 on edelleen vikana se, että sen tarkennukseen ei voi luottaa. Huollossa käytin kameraa jotta vika korjattaisiin, mutta taisivat käsittää asian väärin ja laittoivat kameran toimimaan linssin kanssa hienosäädöllä objektiivin kanssa, jonka olisi voinut itse tehdä. Tarkennus siis temppuilee edelleen ja olenkin hienosäätänyt jokaisen objektiivin erikseen, mutta eri etäisyyksillä tästä ei ole mitään hyötyä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti