3.5.2013

Jäi hyvä kuva ottamatta...

Baareilu sikseen ja suunta kohti luontoa ja kevään antimia. Kävin ostamassa Sigman 150-500mm hieman maastoteippiä, jotta sai ainaki osittain peitettyä mustaa putkea ja sopii paremmin luonnon väreihin. Muuten tuli hyvä, mutta ilmeisesti teipin tartuntapinta oli sen verran vanhaa tai huonoa, että eihän se tahtonut pysyä objektiivissa kiinni. Laitoin sitten vähän muuta teippiä sekaan niin pysyy ainakin hetkisen.

Missasin ekalla kevään luontoreissulla upean kuvauskohteen ja se jäikin reissulta eniten harmittamaan. About 20minuuttia maltoin olla maastoutunut avohakkuulla säästetyiden puiden varjossa maastovarusteineen ja siinä ajankuluksi kuvailin Tilhiä ja muita yleisiä lintuja. Noh myös tikkaa joka sattui myös naputtelemaan puuta siinä vieressä.

Sitten kun päätin nousta ja lähteä jatkaan matkaa niin eiköhän komea ukkometso lennä n. 10metrin päästä. Lensi niin hiljaa, että huomasin vasta kun oli silmien kohdalla kun keskityin enemmän katsomaan mihin astun. Arvatkaa vaan oliko kamerassa asetukset kohdallaan...

Objektiivina oli kyllä 150-500mm, mutta sekin lukitettuna 150mm paikkeille ja asetukset manuaaliset ja tarkennus kerta-tarkennuksena, joten hätiköidysti pari kuvaa sain otettua todisteeksi, mutta ylpeä kuvista en todellakaan ole ja jäikin jälkeenpäin harmittamaan. Onkohan muille sattunut vastaavaa?

Eli tämmöinen hätäisen kuvan sain otettua. Toivottavasti vielä joskus saan sen paremman kuvan.

Muita kuviakin tuli, mutta yleisesti aika vähän. Kuvattavaa tai mitään mielenkiintoista ei niinkään sattunut silmään paria kuvaa lukuunottamatta. Hienot kelit oli ja sain otettua mielestäni oikein keväisiä kuvia. Tästä onkin mukava jatkaa kohti kesää.

Taidot voi olla vähä ruosteessa, onhan tässä tullu taas kuvailtua kaikenlaista muuta :)
Auringonvalo osui mukavasti puihin.

Vastavaloon kuusenoksia. Alkanut mukavasti jo vihertää




Myös tällaiset puolikkaat säästetään avohakkuulla


Auringonlaskua

2 kommenttia:

  1. Ihmettelin metsässä, että mikähän moottori tuolla edessäpäin murisee...No, kaksi fasaanikukkoa tappeli ja ne pölähtivät siihen ihan eteeni taistellen. Ehdin ottaa kyllä kolme hätäistä kuvaa, eikä siinä todella ehtinyt kun jälkikäteen katsoa, että siis mitkä asetukset minulla onkaan nyt päällä? No, ei hyvät! Ensin harmitti ja sitten nauratti se tilanne. Luulin vähintään karhun käyvän ryteiköstä kimppuuni! :)

    VastaaPoista
  2. heh. Juu ne ovat kyllä toisaalta ihan hyviä tilanteita ja saa nauraa itselleen semmosissa tilanteissa. Onneksi ei tarvi niin vakavasti ottaa hommaa, vaikka nyt hyvät kuvat jäisivätkin saamatta. Mehän ei kuvailla niin paineenalla kuin luontokuvaajat, jotka kuvaavat ammatikseen. :-)

    Vai, että ne murisee. Enpäs ole aikaisemmin kuullut!

    VastaaPoista