2.1.2013

Katse taivaalle

Fisu toimii hyvin taivaan kuvaamiseen ja sellainen muistikuva, että alunperin siihen tarkoitukseen tehty (jostain ainakin näin lukenut). Noh näistä mun lukemisista huolimatta pihalle -23 asteen pakkaseen kuvaamaan kun kerran Iissä kotiseudulla oltiin. Ei ylimääräisiä valonsaasteita kuin ainoastaan nelostie, jossa harvakseltaan joulun aikaan siitä joku ohi ajoi.

Ensiksi hyytyi kamera tai oikeastaan näytöt ei toiminut yhtä jouhevasti mitä esimerkiksi sisällä kuvattaessa. Seuraavaksi vanhan jalustan vaseliinit tai mitkä siinä nyt lieneekää, alkoivat todenteolla jäätymään eikä jalusta oikeen liikkunut suuntaan eikä toiseen muullakuin raa'alla voimalla. Viimeiseksi noin tunnin kuvailun jälkeen sormistani oli jo tunto mennyt ja parempi lähtä sisätiloihin takaisin.

Tämänhän olisi voinut tehdä hieman lauhemmalla kelillä, mutta ehkäpä toi pakkanen jollain tapaa näkyy kuvissa. Ainakin keli on silloin selkeä ja kirkas kun taas lauhemmalla tahtoo olla sumuverhoa tms.

Suosittelen siis lämpimiä vaatteita ja asianmukaisia käsineitä, jolla on helppo käsitellä kameraa ja ehkäpä toiset hanskat, jotka pitävät sormet lämpimänä.






9 kommenttia:

  1. Häätyy tunnustaa - ei oo ollut koskaan tämmöstä 'klasia'.
    Hienoa jälkeä.
    On vähän niin'ko erikois-efekteihin.
    Nyt se alkaisi sopia minunkin hommiin.
    Ei tahdo enään muuta irrotakkaan kuin - 'efektejä'...!
    Hyvää vuoden jatkoa...

    VastaaPoista
  2. Kysymys!
    Miten hoidat kameran ennen/jälkeen pakkaskuvauksen, ettei lämpötilanvaihtelut, tiivistyvä kosteus kun mennään takas sisään yms vaurioita kameraa ja muuta laitteistoa?

    Ja siis mageeta jälkeä :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kamera reppuun ja vetoketjut hyvin kiinni. Tämä siis tehdään jo pihalla. Jos kuvat haluaa aikaisemmin koneelle niin muistikortti kamerasta talteen ja vaikka minigrip pussiin vähäksi aikaa varmuuden vuoksi.

      Kameran otan repusta vasta n. 2 tunnin kuluttua, jos tarve. Yleensä kokeilen, että onko paljon lämpötila eroa kädellä, jos tuntuu kameran repussa suhkot kylmältä niin hyvä jättää vielä vähäksi aikaa sinne, ettei tule mitään vaurioita tms.

      Tämä siis on sääntö eikä poikkeus, kameraa en viitsi rikkoa :-)

      Ja kiitokset!

      Poista
  3. Voi että sullon hyviä kuvia ! Mulla on itelläki nikon D7000 mutta asetukset yms vielä vähän hukassa.. teretulemast myös lukemhan minun blogia http://hennasphotographing.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos. Kyllä ne äkkiä oppii kunhan harjoittelee paljon. Kannattaa käyttää manuaalia hyväksi ja tutustua sieltä, mitä kaikkea kameralla pystyy tekemään.

      Poista
  4. Onpa hienoja kuvia! Ryhdyn ehdottomasti seuraamaan blogia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Kannattaa vilkaista myös vanhempaa materiaali, mitä blogista löytyy. Paljon erilaisia kuvia ja eri aihe-alueilta. Joten ei pinttäydytä vain yksiin aiheisiin. FlickR sivustolta voi myös käydä vilkaisee kuvia. Täälä sitten oikeestaan samat kuvat, mutta tekstin kera ja vähä tarinaa ja tekniikkaa niistä :)

      Poista