28.12.2012

Myöhäisiä tonttuiluja

Joo eli vähän myöhäisiä joulukuvia laittelen kun enhän minä tietenkään kerennyt kysyä joulun alla lupia kuvien julkaisuun joten nämä jäi vähän odottamaan. Kuvasin kaverin lapsesta hieman joulukorttityylisiä kuvia heidän kodissaan.

Nämä siis eivät ole studiossa otettuja kuvia! Yksinkertaisella setillä mentiin niinkuin yleensäkkin. Pari salamaa matkassa jalustoineen ja toisessa läpiammuttava varjo ja toinen salama paikkaamaan toisen puolen varjostusta tasaisemmaksi.

Objektiivina 50mm 1.8D joka oli aika ahdas, mutta juuri ja juuri riitti tila kuvailla ks. objektiivilla. Laadun takaamiseksi siis kuvasin tällä, vaikka helpommin kuvat olisi tullut Nikkor 35-70mm 3.3-4.5 objektiivilla, jota käytin myös perhepotretin ottamiseen.

Salamat säädettynä manuaalisesti sopivaksi eli jokunen testikuva ja sitten päästiinkin jo ottamaan oikeita kuvia. Kameralla myös sama homma, eli kuvailtiin manuaalisesti, jotta kaikki osa-alueet oli hallittavissa. Suljinaika 1/125 ja aukko F/4 tietämillä riippuen kuinka läheltä kuvasi, mutta suljinaika pysyi vakiona.






Harjoittelemista vielä vaatii, mutta olosuhteisiin nähden ja vajanaisella salamavarustuksella päästiin kompromissiin. Kuvauksien jälkeen yleensä huomaakin mitä kalustoon tarvii lisää tai sitten jos kalustossa ei ole vikaa niin mietitään salamat uudelleen ja näin pois päin.

Kiitokset Heikille ja Sannalle ja Kaarlolle joka tonttuili niinkuin pitääkin! :-)

5 kommenttia:

  1. Onpa iloinen tonttu. Tulin itsekkin hyvälle tuulelle kuvia katsoessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    2. On kyllä! mukava oli kyllä kuvata kun ei itkusta tietoakaa :)

      Poista
  2. Ilmeet loistavia, idea hyvä mutta kasvojen seudulta puuttuu varjopuoli kokonaan. Niinkö tuossa kerroit jo että vailinainen kalusto = ) Joka tapauksessa vaikeimman olet selvittäny: lapsen ilme jos ei ole kohdallaan kuvista ei tykätä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu näin tahtoo olla :) Sehän se on, jos ei hymy / ilme ole kohdillaan niin ei sitä hyvällä valaistuksella pelasteta

      Poista