6.11.2012

Pari salamaa käytössä

Uusia lukijoita putkahdellut taas tänne Valotuksen suuntaan! Hienoa ja tervetuloa - vaikka hiljaista nyt taas ollut. Jonkin verran olen kerennyt harjoitella strobistelua kahdella salamalla ja ihan hyvältähän tuo vaikuttaa ja eroa saatu mukavasti aikaiseksi verrattuna yhteen salamaan. Oikeastaan homma ei ole vaikeutunut toisen salaman myötä vaan pikemminkin helpottaa hyvän valaistuksen onnistumista.

Yleinen setuppi mitä olen käyttänyt on: Tehokkaampi salama(YongNuo) ammutaan varjon läpi ja sitten teholtaan heikompi(Nikon) ammutaan suoraan sivulta/takaa tai mistä nyt parhaaksi näkee. Läpi ammuttava salama tuo kuvaan tasaisen ja laajan valon esimerkiksi kasvoille ja kohti ammuttavalla salamalla taas saadaan aikaiseksi kontrastia, varjoja sekä yksityiskohtia.

Hiusvalona toimii myös hyvin tämä suoraan ammuttava. Salamasta säädetään teho sopivalle(helposti menee puhkipalamisen puolelle) ja olen yleensä zoomannut salaman ääriasentoon eli tässä tapauksessa 85mm, jotta valokeila saadaan paremmin haltuun eikä leviä liian suurelle alueelle. Myös etäisyys kohteeseen vaikuttaa asiaan.

Kirjoja siis olen vähemmän lukenut aiheesta ja ehkä parasta opetusta on tuonut käytännössä kokeileminen ja treenaaminen. Toistaiseksi hyviä kohteita on ollut treenaamisen suhteen pehmolelut sekä talosta löytyvät kissat, jos vain paikallaan pysyvät.

Näin aluksi säätäminen on vielä vähän hidasta, mutta kun homma alkaa onnistuu ja varmat paikat salamoille löytyy ja tehojen säätäminen menee aivolohkoon ulkomuistiin niin alkaa se hommakin nopeutumaan.

Ja vähempää kuvia en tyydy osittain siksi, kun en osannut sitä parasta kuvaa valita ja jokaiseen sain omanlaisensa rajauksen. Toivottavasti toimii ja taso on vielä kohillaan vaikka taukoa onkin ollut ;-)










2 kommenttia:

  1. Onpas sinulla ollut komea malli :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo en väitä vastaan :D Oli vielä erittäin helppo kuvattava ja jopa eri ilmeitä ja asentoja sain ikuistettua vaivatta

      Poista