6.7.2012

Videobloggailua

Mukavan kesäinen keli ja lämpöä +24, joten kyllä tuolla metsässä rämpiessä lämmin tulee ja sääskien takia huppari oli pidettävä päällä. Repussa oli myös painoa ja videolta selviääkin suurinpiirtein millaista meininki oli.
Ensimmäinen kokeilu videon muodossa ja katotaan nyt onko tuo ihan turhanpäivästä vai kannattaako noita tehdä lisääkin. Nimittäin tuli tossa mieleen, että ei ainakaan vastaa ole tullut kovin montaa valokuvaajaa, jotka videota käyttäisivät hyväkseen.



Nämä kuvat sitten videokuvailujen jälkeen otettu(lukuunottamatta kolmea alimmaista). Sudenkorentoja en aikasemmin ole kuvannut ja näytti olevan matkanvarrella lammikko, jossa vähän suotyyppistä meininkiä. Oletettavasti nää korennot viihty siinä hyvin, koska niitä oli sen verran paljon, että ei muutakuin lammikon reunalle istuskelee ja kuvia ottamaan.

Lintuja kuvattavaksi asti reissulta tuli tasan yksi, mutta taas on uus laji kuvattu!














Ostin myös tänään lukijan suositteleman jalustan eli raksavalon, joita myytiin Oulun Puuilossa edullisella tarjouksella. Jalustaa eriksee ei nähtävästi ollut hyllyssä, mutta ostin teleskooppi -päällä olevan jalustan, johon sisältyi mukaan 2kpl 30w raksalamppua. Ne tuleekin käyttöön luultavasti sisäkuvissa. Valo oli pikkusen kylmää, mutta kyllä ne menee kun kirkkaimpia lamppuja tällähetkellä mitä taloudesta löytyy.

Jalustasta kirjoittelen vähän myöhemmin!

6 kommenttia:

  1. Jaa jalkoja ei ollu erikseen.. Ne olis ollu ehkä hitusen tukevampia, mutta meneehän se noinkin. :) Varo ettet polta kämppää niitten raksavalojen kanssa. Jos ne on halogeenit niin kuumenevat ihan saatanasti.

    btw: tuo video ei ainakaan mulla avautunut. ''Tämä on yksityinen video''

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. nyt pitäs video olla kohillaan, toivottavasti toimii. Jooh ei näyttänyt olevan. Ja itseasiassa se paketti, jonka ostin sopi kiinnikkeen ruuvilta suoraan tohon, mutta salama on väärinpäin. Taidan jotai DIY -patenttia vielä kehitellä.

      Poista
  2. Juu, raksavalo käristää ihan kivasti elikkä varovainen saa olla, muistelee yhtä palovammaa kun piti koklata kädellä sitä kuumuutta.

    Hienot luontokuvat olet ottanut, erityisesti tykkään keltaisesta tipusta keltaisen lehden vieressä sininen taivas taustalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilin tossa, ehkä noin 10min päällä noita ja lasin kuumuus ei vielä kova ollut. Ne valot ovat jotain säästölamppuja ja vissii vähä erilaiset mitä tottunut itse raksalla näkemään. Pitää tarkastella vielä pidemmällä käytöllä miten lämpenevät.

      Kiitoksia! Välillä sattuu jotain mielenkiintoistakin eteen. Itse olen noiden korentojen kannalla, koska aikasemmin niitä päässyt kuvailemaan ja toi lintu oli helppo kohde, eikä antanut haastetta toisin kuin korennot(tarkennuksen suhteen)

      Poista
  3. "Tämä on yksityinen video".

    Mutta jotta voi ei, miten ihania kuvia! Eläinten kuvaus on tällä hetkellä kovaa huutoa itselläni, mutta tuntuu että missä tahansa liikunkin, niin kaikki eläimet vain katoaa ympäriltä. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Video pitäisi olla korjattuna. Ajatusvirhe illalla kun sen lisäilin. :)

      Pukeudu videon mukaisesti maastoväreihin ja liiku rauhassa. Myös malttia, nimittäin herkimpien kohteiden kuvaamiseen kannattaa vaikka istua odottamaan jonnekkin, jotta ne tulevat kuvausetäisyydelle.

      Poista