30.6.2012

Muotokuvaus uudelle tasolle

Tällaista tällä kertaa. Jotakin uutta oppinut valon käyttämisestä valokuvauksessa. Pikkuhiljaa sitä luultavasti oppii kuin vain laukoo niitä ruutuja ja kokeilee rohkeasti jotakin uutta. Pakko myöntää, että muotokuvausta en vielä hirveästi ole tehnyt, joten vielä laskettavissa kerrat mitä olen kuvaillut.

Kuvista sen verran voisin mainita, että ilma oli tasaisen harmaa, pilvinen ja sellainen mitä nyt Suomen kesältä yleensä voi vain odottaa. Aurinkoa ei näkynyt ja ajankohta oli iltapäivää eli auringon paistaessa ei olisi mitään uutta saatu - mitä nyt kuulopuheiden perusteella ne auringonlaskut/nousut on kuvauksellisimpia hetkiä ellei poikkeuksia oteta huomioon.

Kuvat tällä kertaan upittu Flickr -palvelun kautta, joten katsotaan nyt pysyykö kuvat esillä, vai onko palvelussa jokin muuttuva osoite kuville.












Kuvauksesta sekä uusista salamatarvikkeista

Näissä fotoissa pääsin siis ensimmäistä kertaa kokeilemaan mitä läpiammuttavalla sateenvarjolla ja pikkusalamalla saa aikaiseksi.
Voisin kyllä vinkiksi sanoa uusille strobisteille/salama -kuvaajille, että ostakaa kerralla kunnon jalusta! Vaikka kuvaushetkellä ei kova tuuli ollutkaan niin Falcon Eyes halppisjalusta ei ollut ollenkaa hyvä yhdistelmä 100cm halkaisijaltaan olevan sateenvarjon kanssa.
Ensinnäki jalusta piti haudata isoilla kivillä paikoillee, jotta se ei kaatuisi kesken kuvaamisen. Myös jalusta on sen verran jäykkä "avata", että melkein ennemmin pitäisin sitä kolmijalan auki kun laittaisin kasaan..
(Katsotaan josko homma on vain kiinni liian kireistä muttereista).
Mutta heiveröiselle jalustalle ei voi tehdä oikein juuri mitään patentteja niin parasta ehkä alkaa suoraan katselemaan kalliimpia studiojalustoja tai mielessä kävi jo kunnon raksavalon jalusta.

Aikaisemmin näistä olikin jo postausta, mutta vielä tosta itse pidikkeestä joka on mallia Yongnuo. Salaman muovinen kiinnike alkaa jo vähä repsottaa reunoilta ja yritän varoa rikkomasta tätä kiinnittämällä salaman varoen. Varjo pysyy kutakuinkin hyvin kiinni, mutta kallistuskulman säätö ratisee sen verran, että saa pelätä milloin se vetää viimiset. Varjo oletettavasti painaa pikkusen liian paljon, joten tätäkään pidikettä ei oo ehkä tarkoitettu edes tämmöisen harrastelijan käsiin.

Nopea arvostelu tarvikkeista:

YongNuo -salama/satikkapidike
+hinta
+sopii aloitteleville kuvaajille
-muovisuus
-kantokyky
Falcon Eyes salamajalusta
+hinta
-jäykkä kaikinpuolin
-ei pysty nostamaan maksimikorkeuteen rakenteen vuoksi
-muovinen
-laadullisesti huono
Falcon Eyes läpiammuttava varjo
+hinta
+100cm halkaisija
+valkoinen, niinkuin pitääkin!
-ikävän terävät lukitukset(saa varoa sormia)
-pikkusalamalle riittänee pienempikin varjo?
-varsi heikko

4 kommenttia:

  1. Ite kyhäsin salamajalustan työmaahalogeenivaloille tarkoitetusta teollisuusjalustasta :) Tukeva ja halpa. Ruskon Puuilosta 20e ;) Ainoa miinus, että keltainen jalusta ei näytä välttämättä kovin ammattimaiselta. On sillä kuitenki parit yo-kuvat jo ammuttu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitosta tiedosta. Vai, että Oululaisia, jees. No tuttu paikka ja onkin tässä kivenheiton päässä ks. liike, joten taidan itsekkin käydä katselemassa, että minkätyylinen se on. Jos ei muuta ni mustaa spray:ta kylkee nii kyllä se siitä kohenee. Onko painoa sit liiaksi?

      Poista
  2. Itseasiassa yllätyin miten kevyt tuo oli. Ei se luultavasti aivan yhtä kevyt ole kuin asiaan tarkoitetut jalustat, eikä se niin pieneen tilaan muutenkaan mene, mutta kyllä mulle on kelvannu :) Vähän säätöä se kyllä vaati. Alumiiniputkea, muttereita jne. Mutta DIY onkin vähän niinku elämäntapa.. Kysäse vinkkiä jos päätät alkaa sitä jalustaa kyhäämään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Selvä homma. Kyllähän sitä jonkin verran itsekkin tullu väkerrettyä, mutta jotta saa toimivan nii katsoo sitte. Täytyy eka käydä katsomassa, että millaisia ne ovat suurinpiirtein :)

      Poista