28.5.2012

Kesäkissat

Vapaapäivä ja makia kesän aloituspäivä pihalla oleilessa. Kissatkin näytti nauttivan kesästä sen verran, että siinä ajankuluksi hain kameran ja aloin räpsiin kuvia. Aurinko tuttuun tapaan paistoi täydeltä terältä pilvettömältä taivaalta, joten en mitään kovin vakavia teknisesti onnistuneita kuvia saanut aikaan paitsi ainakin osa oli mukavasti silmään miellyttäviä.


Kirkkaassa auringonvalossa kuvaaminen
Edelleen tosta auringosta, eli se kirkas keskipäivän auringonvalo ei ole paras mahdollinen keli kuvaamisen kannalta, koska varjot muodostuvat koviksi ja sitten jos kuvattavassa kohteessa on vaaleaa niin se palaa taas helposti puhki. Kuvaamisessa saa siis kokoajan ottaa huomioon auringonvalon suunta sekä koittaa välttää puhkipalamista.

Kamerat on kuitenkin kehittynyt entisestään ja dynamiikka on laajentunut digiajan aluista huomattavasti, joten se puhkipalaminen ja tummat kohdat on helpompi korjata jälkikäteen, jos kuvaat raakakuvia. Myös suoraan kamerasta ulos tuleva .jpg eli normaali kuvatiedosto tulee ihan hyvännäköisenä ulos, jos ei ole silmää katsella kuvia kovin tarkasti ;-D

Myös ei kannata unohtuu vastavalosuojaa. Se helpottaa sivusta päin tulevat auringonsäteet ja kuviin ei pääse näin ollen ikäviä heijastumia. Esimerkiksi fisulla kuvatessa(vaikka onkin jonkinlainen vastavalosuoja) on ensimmäinen linssi sen verran koholla, että siihen tarttuu helposti auringonsäteet ja tekee punasia/vihreitä pallukoita tai epämuodostuneita tähtiä kuvaan kun valo sattuu tulemaan oikeasta kulmasta.
Tämä on poistettavissa jälkikäteen, mutta ei ihan mikään pikkujuttu...

Nikon 18-105mm

Nikon 18-105mm

Sigma 150-500mm

Sigma 150-500mm

Sigma 150-500mm

Samyang 8mm fisu(rajattu)

Nikon 18-105mm

Nikon 18-105mm

Laitoin kuvatekstiin objektiivin, jolla kuva on otettu niin näkee vähän, että eri linsseillä saa erilaisia perspektiivejä ja kulmia kuviin. Etenkin noi Miukun läheltä otetut kasvokuvat olisi voinut ottaa myös laajemmallakin polttovälillä, mutta kissan ottaen huomioon, joka ei kamerasta kauheesti pidä niin onnistui paljon helpommin sigman lintuputkella. Toisaalta kyllä siinä olisi varmaan joku valokuvauksesta tietänyt henkilö ihmetellyt, että pitää noin pitkällä ja painavalla putkella ottaa kissasta kuvia. Mutta hyvin toimi ja kuvista tuli semmoisia mitä odotinkin.

Kuviin ei ole mitään radikaalia värikäsittelyä tehty eikä suurempia rajauksia yms. Yritin nyt vähä kartuttaa taitoa saada kuvat mahdollisimman luonnollisen näköiseksi, jos näin voi sanoa. Tietysti lisänä vähän raikkautta tuomalla värejä enemmän esiin, mutta sen ei pitäisi olla kovin näkyvää.

2 kommenttia:

  1. Nyt sä oot selkeästi päässyt kohteen valinnassa napakymppiin! Näin tietysti sanoo kahden kisun emäntä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulin jo, että täälä on vain koiranulkoiluttajia ja vieroksuvat näitä kissa-aiheisia kuvia. Kiitos! :)

      Poista