2.4.2012

Vastavärejä

Herätelläänpäs tätä blogia taasen, kun on ollut aika hiljaista kävijöiden suhteen, mihin on tullut totuttua. Kohta alkaa olemaan 10 000 katselukerran raja rikki(onhan tämä tietenkin ollut jo toukokuusta 2009 toiminnassa).



Kävin myös tossa viime perjantaina HeviMestassa kuvailemaan ensimäistä kertaa videota järkkärillä, kun kaveri pyysi kuvaamaan heidän keikka esiintymisensä, joka oletettavasti on viimeisimpiä Mestassa tulevan remontin takia. Videokuvaus on tosiaan mulle ihan uusi homma, enkä ole viitsinyt edes mitään järkevää aikaisemmin kuvata. Homma paikanpäällä sujui hyvin ja pääsin vapaasti hakemaan kuvakulmia. Haasteeksi teki tietenkin jatkuva kuva, johon en niinkään ole tottunut kun still -kuvat on se juttu.

Seuraavana päivänä koneelle laittaessa kuvia katselin videot läpi ja voi kyllä sanoa, että ei paha näin ensikertailaiseksi(oma kehu haisee...). Mutta osuutta varmasti oli kamerallakin... Fisulla sain loistavaa efektiä videoihin ja taas 50mm 1.8 linssillä yksityiskohtaisempaa materiaalia, jossa sain taustan häivytettyä suunnitelmien mukaan - eikä tarkennus ollut pahasti pielessä vaikka manuaalisesti sitä säädinkin ihmisjoukon keskellä. Kuvakulmia hain samalla tyylillä kuin oisin still -kuvia ottanut, joka kyllä toimi tässä tapauksessa hyvin. Kamera pysy lähes vakaana, koska olin ruuvaillut monopodin kameraan kiinni - Tällä tavalla sain myös kuvattua katon rajasta sekä vietyä kameran lähelle bändiporukkaa. Käytin myös erillistä mikrofonia, joka oikeestaan oli edellisistä pelikuulokkeista otettu talteen. Äänenlaatu oli aika surkea, mutta varmasti parempi kuin D7000 oma mikrofoni. Kuitenkaa säröä ei ollut paljon havaittavissa.

Taidankin siis laajentaa osaamistani videoon! vaikka nyt tarkoitus olisi keskittyä asia kerrallaan ja kehittyä sen mukaan kuvaajana. Katsotaan jos mahdollisesti saan luvan laittaa jonkun pienen teaserin tänne blogiin perjantain keikasta. Tällaista musaa pojat soittivat:



Mutta itse kuviin! Tässäpä on yksinkertaisella viritelmällä rakennettu omasta mielestä pirteä sekä mukavalla vastavärillä höystetty kuvasarja - jos nyt joku hyvä tarjous sattuu kohalleen niin saatan tehdä yhdestä tai useammasta taulun. Pitää vielä tutkia hieman hintapolitiikkaa ja laatua mitä kuvapalvelut tarjoavat. Esimerkiksi Canvas taulut ovat suhteellisen kalliita, mutta pintamateriaali on oikeastaan sellainen mitä tauluilta odotan. Kiiltokuvat on toistaiseksi nähty.






8 kommenttia:

  1. Tomaattikuvat aivan mahtavia - alin varsinkin! Jos sen olisi yksinään nähnyt, ei olisi heti olettanut objekteja tomaateiksi :)

    Itse ostin uuden kameran kohta pari kuukautta sitten, ja siinä on videotoiminto. Jotain kotivideotyyppistä materiaalia olen sillä kuvaillut, mutten mitään julkaisukelpoista kuitenkaan. Yksi asia kerrallaan, kuten mainitsit, itselläni kun on tuossa stillkuvassakin vielä tarpeeksi haastetta :D

    Ajattelin vaihtovuoden jälkeen ottaa muutaman elokuvakurssin koulussa, jos sillä alkuun pääsisi. Ja jos itse kovin videosta innostut, niin työväenopistoilla yms vois olla hyviä kursseja myös :)

    Jään innolla odottamaan valmista videota!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Onneksi on joku joka jaksaa kommentoida blogiani:D En ajatellut mainita tomaateista, joten jää katsojan vastuulle.

      Hienoa! Mikäs kamera mahtaa löytyä? Jeps näinhän se on, video tuo vaa uutta pontetiaalia harrastukseen, kun tämmöinen mahdollisuus löytyy.

      Voi olla mielenkiintoinen homma, pääsee ainakin vähä alkuun ja tietää perusjuttuja, mutta itse kokeilemalla ja oppimalla uutta syntyy eniten sitä tulosta. Minulla on nuo koulut tahtonut jäädä tältä osalta käymättä, joten itsenäisesti tullut opittua hommat :D Onneksi ei ihan metsää oo menny...

      Poista
    2. Vaihdoin siis Canon eos 450D:stä 60D:hen, kun tuo 450D oli vähän turhan harrastelijan kamera omiin tarpeisiin.

      Sulla tuo itseopiskelu on kyllä tuottanut hyvää tulosta, mulla kun ei riittäisi motivaatio videon opiskeluun ihan yksinäni. Oon kyllä ilonen, että pääsen koulussa harjoittelemaan tuota videota, kun se on niin vieras itselle. Ja mikä parasta - siitä saa lukion kursseihin taas vähän täytettä, että saa ne 75 kurssia käytettyä :-D

      Poista
    3. Varmasti hyvä vaihto kyseessä. Jotain kuullut, että 60D on jo ihan hyväkin kamera, muuten Canonit hieman vieras käsite tämmöselle Nikonin omistajalle.

      Noh eiköhän tuo hieman! No ehdottomasti sitten ihan hyvä vaihtoehto käydä tutustumassa videokuvaukseen kun muutakin hyötyä löytyy lisänä :)

      Poista
  2. Mä en tiedä juuri mitään valokuvista tai niiden muokkauksista, mutta mua häirittee suunnattomasti alimmassa se, että toi oksa jatkaa matkaansa rajojen yli. Ja että tuo lasi ei ole keskellä. Mutta hieno kuva! Samoin ensimmäinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jooh jokin siinä saattaa vähä olla pielessä. Ehkä jätin toisaalta sen liian keskelle. Tarkoitus olikin, että siinä lasi ei mene keskelle asti, koska muissa on aika paljon keskisommittelua nähtävillä. Täytyypi kokeilla uutta rajausta viimiseen. Joko vielä enemmän reunaan tai sitten täysin keskelle. Kiitoksia kritiikistä!

      Poista
  3. Kyllä minäkin ihmettelin, että mitäs boltseja täällä on kuvailtu kun pikkukuvaa ensin tihrustelin blogiluettelossani! Mahti-idea! En ole minäkään edes kokeillut vielä kamerani videokuvausta. Ei oo ehtinyt kun pitää kanssa opetella noita perusjuttuja ekaksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän niissä vähän arvuuttelun varaa jää. Meinas ensiksi lipsahtaa kuvankäsittelyssä turhan kirsikkaiset värit - Se olisi tuonut haastetta varmaan entisestään.

      Kannattaa kokeilla! Itse yllätyin kuvanlaatuun ja sitten linssien tuomaan elokuvamaisuuteen/efektiin. Telkkarista mukava katsella! Äkkiäkös sitä pikkusen videoklipin ottaa

      Poista