6.4.2012

Valopilkkuja

En osaa sitte ollenkaan pysyä yhdessä aiheessa kerralla... Video-,muoto-,studio-,luonto-,lintukuvausta sekä paljon muuta. Kaikesta näistä on tullut opittua vähän vaikka minkälaista kikkaa ja ideaa, mutta mitään vahvuutta tiettyyn asiaan valokuvauksessa ei ole tullut, joka olisi toisaalta parempi - Saada siis sitä näkyvyyttä yhdestä valokuvauksen osa-alueesta.

Toisaalta hyvä niin, eipähän kyllästy yhteen aiheeseen ja pääsee kokemaan kaikkea uutta, mistä aikaisemmin ei ole tietoinen. Esimerkiksi alkuun muotokuvailu ei kiinnostanut, koska mallin ohjaus tuntui hankalalta, eikä ollut mitään hajua mihin suuntaa neuvoa käsiä yms. pistämään. Nyt asiat alkaa olemaan jo toisin, kun katselee kameran läpi miltä kuva voisi näyttää. Perusasennot on helppo neuvoa ja paremmilta valokuvaajilta on hyvä ottaa alkuun vinkkiä heidän ottamistaan kuvista. En nyt tarkoita kuvien kopioimista vaan toteuttamista uudella tavalla. Tämän päivän jälkeen mielekkäintä on kuvata ihmisiä. Malleja ei nyt alkuun kauheasti ole ollut, mutta tyttöystävä on luotettavasti hoitanut sen pestin kotiin. :-) Jos olet Oulusta ja haluat kuvia niin voi ottaa yhteyttä! ellen ole siinä vaiheessa kuvailemassa pikkulintuja erämaassa.

Tässä pari kuvaa, jotka on otettu noin viikko sitten ja jokainen taisi olla eripäivinä otettu. Kävin testailemassa Sigmaa, kuinka hyvin se piirtää kuun kraaterit sekä vastavaloon kuvattua aurinkoa(viimeinen kuva).
Jos omistat ison painavan objektiivin niin kannattaa panostaa myös jalustaan, koska oma jalusta alkoi ikävästi heilumaan, jos pikkusenkin pyöritti tarkennusrengasta. Myös jalusta oli vaikea saada niin, että kuu oli keskellä kuvaa. Tämä johtui täysin surkeasta jalustastani, joka menee heti vaihtoon, jos tiedän tarvitsevani sellaista tosi toimissa.

Kuvan ottaminen tapahtui langattomalla laukaisimella, jossa viivetila päällä(nostaa peilin aikaisemmin ylös tärähdysten estämiseksi). Tarkennus ja valotus täysin manuaalisesti. 1/90 F/8.0 ISO200 @500mm. Lopputulos oli ihan OK. Piirto oli hieman heikko, odotin ehkä enemmän, mutta kelpaa ihan hyvin nettikokoon.

Tämä kuva sitten toiselta päivää. Aika samantyylinen toteutus kuin ensimmäisellä.


Lintuja ei näkynyt, joten aattelin tallentaa ihan muuta kennolle. Aurinko paistoi pilviharson takaa, joten valo ei ollut ihan voimakkaammillaan. MV-käännös toi mukanaan tunnelman, että tämä olisi kuvattu yöllä.

Tänään kävin tyttöystäväni kanssa kuvaamassa muotokuvia vai miksi niitä nyt sanotaan. Grafiittiseinää, bokehia ja sen semmosta mukavaa. Huippu hyviä kuvia tuli! Käsittelin ne jo valmiiksi tulevaa postausta varten, mutta tahtoo olla "jonossa" muutakin kuvamateriaalia niin asia kerrallaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti