19.9.2011

Vanhoja kampaamotarvikkeita

Testit taas vaihteeksi sivuun ja jotain kuvaprojekteja kehiin. Eli tämä ideana oli pidempään ottaa vanhoista kampaamotarvikkeista kuvia, jotka todennäköisesti tulee tauluna(ainakin jonkin niistä). Kuviin en täysin tyytyväinen kyllä ollut, täytyy myöntää. Koska ensinnäkin valo ei riittänyt mitenkään, koska löytyy vain YKSI ainoa SB-600 -salama, jota heijastamalla eri pinnoista saatiin kohtalaista valoa, mutta ei sitä haluttua. Alustana toimi IKEA:n pöytä, joka oli korkeudeltaan sopiva myös jalustan kanssa.

Käytin salamaa erillään kamerasta "CMD" -tilassa, eli kameran salama toimii pääsalamana laukaisten orjasalaman(tässä tapauksessa SB-600). Homma siis toimii periaatteessa langattomasti, mutta ikävänä puolena tässä on se, että kameran salama tulee kuvaan suoraan edestä hieman haitaten kohteen valaisua. Homma toimisi luultavasti paremmin triggereillä, joita löytyy aika hyvin kamerakauppojen hyllyiltä, eivätkä hinnaltaan ole erityisen kalliita(pistetään hankintalistalle...) Tähän tilanteeseen kuitenkin auttoi kun kädellä peitti osittain kameran salaman, jolloin se ei päässyt valaisemaan itse kuvaa(hirveetä säätämistä!). Kuitenkaan tästä huolimatta ei yhdellä salamalla pärjännyt juuri ollenkaan ja olisin kaivannutkin ainakin sitä toista salamaa kaveriksi.

Osassa kuvista olen käyttänyt kuitenkin pelkästään energiansäästövalolla olevaa pöytävalaisinta / lukuvaloa, jonka tehoa en muista, mutta eihän noi yleensä riitä kuin korkeintaan muotovaloksi. Tästä syystä osissa kuvista täytyi nostaa ISO -arvoa jonkin verran ja aseteltava kamera viimeistään tässä vaiheessa jalustalle kun suljinajat alkoi mennä 1/50 alle.

Kaikenlaisia viritelmiä sain tosiaan aikaiseksi ja kuviin yritin saada hieman vanhanaikaista tyyliä seepian/mv käsittelyillä. Tässäpäs olisi lopputulos:







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti