10.2.2015

Laite arvosteluja osa 1 (Galaxy S3 tehoakku)

Kirjoitellaan hieman aiheesta muuallekkin välissä ja tottakai siinä sivussa vetreytetään muistia salamoiden käytöstä ja itse kuvaamisesta.

Kamera,salama ja kaiutin suojassa syvennyksessä
Ostin tuossa veljeltäni Samsung S3 puhelimen mitä hän ei enään itse käytä ja kun en henkilökohtaisesti tarvitse aina sitä uusinta uutta mitä kaupasta löytyy. Ja yleensä tuliterästä puhelimesta joutuu maksamaan itsensä kipeäksi. Puhelimessa oli ostaessani pientä vikaa eli saattoi välillä sammua itsestään eikä akku pitänyt kovin pitkään, joten luultavasti tarvitsi vain uuden akun.

http://www.mobilefun.fi/ kanssa yhteistyössä heiltä löytyi käyttötarkoitukseen sopiva ja tehokas akku, jonka sain testikäyttöön. Yleisesti ottaen akut eivät nykyisin älypuhelimissa kestä juuri päivää pidempää, joten silmään sattui ensimmäisenä  Galaxy S3 tehoakku ja kuori - 4300mAh jossa akun kestoa pitäisi löytyä. Joten tutkitaan tarkemmin kyseistä tuotetta...

Ensivaikutelma

Paketissa tuli mukana akku sekä takakuori - mikä on vakio kuorta paljon paksumpi ja näyttää hieman pulkalta(lapsille mieluisa näin talvella), mutta on pakollinen, koska akku on 2 normaaliakun paksuinen. Akku istuu puhelimeen samalla tavalla kuin normaali ja kuori taas on erittäin liukasta materiaalia, jonka kanssa olikin hieman alkuun ongelmia. Akussa oli ensimmäisen käynnistyksen jälkeen n.60% virtaa ja hyvä näin, koska tyhjänä akku menettää tehonsa.

Puhelin ilmoittaa n. päivän akunkestoa (63%)
Käytössäni on siis valkoisella kuorella, joka näyttää vähän hassulta ja tekee muovisen näköiseksi puhelimen, mutta eipä tuo niin värillä väliä. Vaihtoehtoja tietääkseni vain musta ja valkoinen.

Kahden viikon kokeilussa

Alussa akku ei tahtonut kestää normaalia akkua pidempää ja virta loppui noin päivän käytön jälkeen, mutta huolellisen latauksen jälkeen ja akun kuluttamisen loppuun asti alkoi se toimia niinkuin pitääkin. Akku kestää noin 2 päivää normaalilla käytöllä vrt. normaaliakkuun jossa käyttöaika n. päivä. Huomiona normaaliakku on 2100mAh ja tehoakku 4300mAh

Vasen normaali, Oikea tehoakku
Kuori taas ei omaan silmään eikä käteen sovi kovin hyvin. Liukas, "väärän" -mallinen ja muutamat kerran tiputtaneena akku ja kuori lentelevät huolella pitkin lattiaa. Kunnon otetta ei puhelimesta saa ja vaatii vähän totuttelua, jonka jälkeen käyttö menettelee. Painoakin uusi akku toi lisää, mutta tämä ei ainakaan minua haitannut.

Paksuutta huomattavasti enemmän. 
Huomiona, että käytössäni on vanhemman mallin Galaxy S3 puhelin ja toimii vanhemmalla Android -järjestelmällä. Vasta näytti tulevan päivitys uudempaan malliin, jossa akunkesto tuplaantui. Vaikuttaa siltä, että uudemman mallin puhelimessa kestää saman verran akku(norm. akulla) kuin tällä vanhemmalla (tehoakulla). Ja tämä tehoakku käy sekä vanhempaan, että uudempaan malliin, joten voisin kuvitella päivityksen myötä uudemmassa S3 mallissa tehoakulla löytyvän käyttöaikaa jopa 3-4pv riippuen käytöstä. Eri todella pitkään!
Kuori irroitettuna

Yhteenveto

Yleisesti ottaen tyytyväinen tuotteeseen ja tulen jatkossa käyttämään kyseistä akkua eikä tarvetta vaihtaa normaaliin. Vaikka puhelimen ulkoasu menee rumemmaksi, painoa tulee lisää ja puhelimen ote heikkenee niin kyllä sitä mieluummin kaksi päivää käyttää lataamatta kuin huolehtien jatkuvasti siitä, että riittääkö akku päivän ajaksi.

Jos ylläolevat negatiiviset asiat eivät haittaa ja tärkeintä on akunkesto niin suosittelen kyllä akun laittamaan ja voisin kuvitella hyväksi kaveriksi matkoille tai esimerkiksi kun lähdetään patikoimaan eikä virtaa ole saatavilla niin saadaan maksimaalinen akunkesto reissua varten.

Mobilefunin ilmoittama hinta akulle+kuorelle on sopiva, mutta kaipaisin kyllä kuoriin lisää värisävyjä / kuvia. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti