8.9.2012

Uutta aihetta kehiin

Pysykäähän taas kerran kanavalla. Nimittäin jatkoa tälle julkaisemalleni kuvalle on tulossa. Hankin päähänpistona(on tullut suunniteltua) Hähnelin radiolaukaisimet, jolla pystyy laukaisemaan langattomasti salaman jopa 100m päästä(näin ainakin luvattu) ja vaihtoehtoisesti pystyy laukaisemaan kameran etänä, joka on erittäin hyvä lisä, mitä nyt en ostohetkellä edes huomannut katsoa.

Kotona testaten laitetta homma toimi paremmin kuin hyvin ja suosittelenkin Hähnelin radiolaukaisinta. Etua ulkona kuvatessa oli sen suhteen, että radiolaukaisimet toimi varmasti. Nikonin langattoman salamajärjestelmän kanssa(pop up-salamaa käyttäen) salama ei kirkkaalla kelillä aina reagoinut, jos salama vähänkään kauempana tai vastaannotin salamasta väärässä suunnassa. Voin sanoa, että hyvä ostos ja tuli tarpeeseen. Ehkä kirjoitan lisää aiheesta joskus toisten.

Ostamaanhan siis lähdin kalibrointilaitetta, jolla saadaan värit kohilleen näytöstäni. Ja viimeinen paketti Spyder4 Expressiä lähti matkaan. En erityisemmin ole tietoinen mitä Pro, Elite ja Express mallilla on eroa ja enkä kyllä toistaiseksi ole sitä selvittänytkään googlettamalla.

Nyt siis näyttö kalibroitu ja voi aloittaa puhtaalta pöydältä pärisyttävien kuvien editoimisen +CS6 photoshopin opettelu, joka on myös mahtava ohjelma kuvankäsittelyyn.

Tällaista jälkeä saatiin aikaiseksi pienen kuvaussession jälkeen. Kuvasta sen verran mainintaa, että jälkikäsittelyä on tehty paljon! Täysin tyytyväinen en kuvaan kuitenkaan vielä ole, mutta lähtökohdat hyvään kuvaan on olemassa.

Aiheena siis "jalkakuvat" vai onko parempia ehtotuksia? Näitä "jalkakuvia" siis tulossa seuraavaan päivitykseen lisää, kunhan kerkeän käsitellä loppuun asti.


Sen verran kuvauksesta paljastan, että apuna ainoastaan yksi(1) salama varustettuna 100cm sateenvarjolla tietysti lähettimenä ne Hähnelit ja normaalista poiketen kuvasin nämä 18-105mm Nikonin turistilasilla, jotta ei tarvitsisi käyttää jalkatsuumia ;-D

2 kommenttia:

  1. Kivan pehmee toi salama. Snadisti tossa on kohinaa, en tiedä millä laadulla ton kuvan oot upannu, vai onko toi googlen pakkaus kuraa (voin kertoo, että on). Itsekin joku varjo on aikomuksena hankkia, kuhan saa taloustilanteen kuntoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu. Kyllä sillä nättiä jälkeä saa aikaan. Hmm kohinaa voi ehkä olla, jos tarkkasilmäinen on. ISO100 taisi olla käytössä, mutta jälkikäsittelyssä joutui nostaan about 2 aukkoa ylöspäin ja säädellen huippuvaloja - eli voi johtua siitä. Pitää vielä tarkistaa koneelta kuva. FlickR -palvelua käytän nykyään kun tohon Picasaan en niin luota

      Poista