18.6.2012

Kesää ja kalustopäivitystä

Vihdoin ja viimein ostin tarpeellisia välineitä, joille varmasti on käyttöä jatkossakin. Hinnan puolelta pysyttii mukavissa rajoissa ja kuviin varmasti tullaan saamaan jatkossa enemmän tai vähemmän uutta ilmettä.

Tilauksessa siis tuli salamajalusta, salama/sateenvarjo -pidike, läpiammuttava sateenvarjo sekä ND8 harmaasuodin. 
Satikkapaketti SB-600 salamalla

Hoya ND8 harmaasuodin (52mm kierteellä)
Näillä sitä lähdetään sitten kokeilemaan kaikkea uutta, mitä salamakuvaus nyt tuokaan eteen. Alkuunhan tämä riittää ja hyvä tutustua pikkuhiljaa mitä kaikkea tällä kokoonpanolla saadaan aikaiseksi.

Jalusta oli vähän heiveröinen, mutta kääntämällä jalustan jalan samaan suuntaan kuin varjo - pysyi se hyvin pystyssä pienessä tuulessakin. Pidike/kiinnike oli taasen hiukan muovinen, mutta hoitaa hommansa siitä huolimatta. Jalusta on siis merkkiä Falcon Eyes ja pidike YongNuo, joten ei olla vielä ihan elichromen tasoisissa vehkeissä.
Satikka on myös Falconin tuotantoa, mutta tällä nyt luultavasti kovin suurta merkitystä ole. Halkaisijaltaan varjo on 100cm, joka on jonkin verran suurempi mitä aikaisemmin ajattelin.

Ensi kokeilun jälkeen voisikin sanoa, että oikeen hyvä paketti ja hoitaa hommansa niinkuin pitääkin. Ainoastaan salama jää jalkoihin varsinkin kirkkaana aurinkoisena päivänä ja joutuu laittamaan sen takia melkein kohteeseen kiinni, että saadaan haluttu valo.

Miksi ostaa harmaasuodin?
No ideana saada otettua minun 50mm 1.8D potrettilasilla isolla aukolla muotokuvia, joka ei ole mahdollista oikein, jos aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta ja lisänä on vielä salama. Muuten tosiaan kuvattaisiin about aukolla f/5.6-8, jolloin taustaa ja kohdetta ei saada eroteltua niin hyvin.

Ja ehottomasti hyvä myös siihen tarkoitukseen, jos haluaa ottaa normaalia pidemmillä suljinajoilla kuvia esimerkiksi vesistöistä. Näin saadaan vedestä "rauhallisempi". Tai ilman harmaasuodinta vaihtoehtona odottaa tarpeeksi hämärää keliä, jolloin suotimelle ei ole niin käyttöä.

Tässä vielä yksi malliesimerkki. 50mm, jossa harmaasuodin (aukko f/1.8) ja mopon vieressä yllä kuvattu salamasetti.
Ilman salamaa, olisi jäänyt kuvattava puoli varjoon. Harmi kun en huomannut ottaa kuvaa ilman salamaa niin ero saattaa osalla jäädä huomaamatta.

Sitten vielä samalta päivältä muita kuvia. Pihaa kauemmaksi en mennyt ku oli kiirettä illan viettoon, mutta eipä ollut oikeastaan tarvetta kun tuntu olevan elämää pihallakin ihan tarpeeksi samalle päivää ;-)







Sitten vielä vanhemman rouvan leikkejä loppuun, vielä jaksaa :)

2 kommenttia:

  1. Olet kyllä innokas satsailemaan kuvauskalustoon, mutta minkäs sille voi kun harrastus vie mukanaan ;) Oikein mukavia kuvia ovat nämä sekä nuo juhannuksena napsitut! :)

    VastaaPoista
  2. Noh aika vähän sinänsä sitä valokuvausrompetta löytyy siihen nähden mitä on kerennyt kuvailemaan :) Aina löytyy uusia visioita, joihin tarvin tiettyjä tarvikkeita/objektiiveja, joilla saisin parempia kuvia aikaiseksi. Muuten mennää niillä mitä löytyy.

    Kiitos kiitos ja vaivautumisesta kommentoimiseen. Suhkot moni kyllä seuraa, mutta kritiikki ja palaute kuvista on tervetullutta, jotta sitä oppis aina jotain uutta!

    VastaaPoista