11.10.2011

Savua & vettä

Kokeilin ajankuluksi kokeilla miten helppo on ottaa kliseisiä kuvia, jotka tietysti näyttävät hienoilta, mutta niitä löytyy varmasti netistä pilvin pimein. En viitsinyt alkaa vesipisaroita kuitenkaan kuvaamaan, heh.
En alkanut sen kummemmin kaivaan netistä tietoa miten muut ovat kuvansa ottaneet, joten kokeilu mielessä homma meni seuraavaan tahtiin:
-Aluksi sytytetään kynttilät, että saavat vähän aikaa palaa rauhassa, jonka aikana voikin himmentää huonetta sen verran, että saa mukavan tunnelman, mutta vallitsevan valon säätäminen onnistuu myös kamerasta käsin(suljinaikaa nopeammaksi).

-sitten asettelemaan kamera jalustalle ja tarkennus on hyvä tehdä manuaalisesti tarkentamalla kynttilään, jonka jälkeen muutat kuvakulman niin, ettei kynttilöitä tule kuvaan

-salaman asetin suoraan kynttilän taakse kohdistaen hieman kynttilän yläpuolelle, jossa savun tulee leijailla

-kameran säädöiksi valitsin s.1/400 a. f/5.6 ISO100 ja laukaisu tapahtui langattomalla laukaisijalla. Yhdysrakenteinen salama pois käytöstä(ainoastaan erillinen salama kameran takana). Linssinä käytin 50mm 1.8D

-Lopuksi vain puhaltelemaan kynttilää sammuksiin ja ottaa kuvia peräkkäin niin monta kuin savua vain riittää ja toivoen, että joku savuinen kuva miellyttää.

Tässä hieman dokumenttikuvaa, mitä kameran lisäksi tarvitsin. Valkoinen tausta ei ollut oikeen hyväksi, joten käytin sitten hätäkeinona sohvan tyynyä, joka on sävyltään tummanruskea. Tietysti paras ois ollut jokin täysin musta tausta.


Tässä olisi sitten lopputulos


Värejä käsitelty jälkeenpäin

Viimeisessä sitten nopea kokeilu miten vesi reagoi kun suihkepullolla suihkiessa :)




2 kommenttia:

  1. Oi että miten ihana tuo toisek viimeinen kuva on. Oot kyllä tosi hyvä kuvaamaan ja käsittelemään kuvia. Arvostan.

    VastaaPoista
  2. Juuh piti hieman elävöittää savua ja kokeilla hieman uutta, Kiitoksia ja tervetuloa lukijaksi!

    VastaaPoista