26.4.2011

Opas: Kuvankäsittelyä

Tässä nyt olisi yhenlainen pikaopas kuvankäsittelyyn, jossa käydään läpi miten kuvasta saisi vähä "eläväisemmän". Kaikilla tyylinsä ja googlettamalla löytää varmasti rutkasti lisää oppaita, mutta tässä nyt yksi uusi opas minun tyylilläni.
Opaassa oleva ohjelma on Photoshop CS5, jota voi hyödyntää myös vanhemmissa versioissa sekä muissa kuvankäsittelyohjelmissa.
Lisäsin tähän kuvaan hieman meiningin ja vauhdin tunnetta sekä testailin samalla, että kuin hyvin se toimii...


Alkuperäinen.
Käsitelty.


Alkusäädöt löytyvät image -välilehden alta.

Aluksi säädetään exposure & gamma kohilleen. (Image > Adjustments > Exposure...)

Sitten Shadows & Highlights. Kannattaa kiinnittää huomiota amount ja total width. Liika säätämisellä kuva menee luonnottomaksi! (Image > Adjustments > Shadows/Highlights...)

Vielä hienosäätöä valoisuuteen Brightness/ Contrast -säädöillä. (Samasta välilehdestä löytyy)

Värit kohilleen Color Balance -säädöillä.



Kuvan kopioiminen uudeksi layeriksi. (Layer > Dublicate layer...)

Valitaan kopioitu layer. Sen jälkeen Radial Blur asetuksilla: Zoom 10-30% ja Quality best. (Filter > Blur > Radial Blur...)

Sen jälkeen pyyhekumityökalu käyttöön ja pyyhkimään kuski teräväksi. Kannattaa zoomata tässä lähemmäksi niin saa parempaa jälkea aikaiseksi.

Viimeistelyä vielä. Samasta Blur valikosta valitaan Gaussian Blur, jolla pehmennetään kuvaa reippaasti. hox! edelleen kopioitu layer.
Valitaan Soft Light. Sijaitsee opasityn ja fill:in vieressä. Lopuksi voit vielä ed. mainituista säätää voimakkuus sopivaksi.

Sen jälkeen kun homma on saatu pakettiin voidaan vielä terävöittää kuvaa Unsharp maskilla. Joka sijaitsee filter -valikossa. Image Size esimerkiksi tänne blogiin on hyvä laittaa ennakkoon eli max. 640pxl korkein sivu kuvasta. Nettiin laittaessa kuvaa pitää myös muistaa vaihtaa kuvan väriprofiiliksi sRGB. Sitten vaan tallennusta .jpg muotoon parhaalla laadulla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti