5.3.2012

Thaimaa, Phuket Part I

Herätelläänpä blogi taas uuteen uskoon. Thaimaan reissu ohi ja kuvien suhteen tämä päivitys tuli hieman myöhässä. Syytä voi hakea matkaväsymyksestä, töistä ja muuten "kiireisestä" aikataulusta.

Reissu meni kaikinpuolin hyvin ja isommilta haavereilta vältyttiin. Kamerakin pysy melkein ehjänä, lukuunottamatta pientä kastumista suolaisesta merivedestä - kamera toimii, mutta 18-105mm linssin kuvanvakain taisi ottaa jotain kosteusvauriota. Kuvasin kuitenkin linssillä entiseen malliin loman loppuun asti.

Reissusta yleisesti
Matka kesti Thaimaahan se n. 11 tuntia ja lento sujui rattoisasti portugalilaisella Hifly lentokoneella, joka oli varustettu ilmaisilla uusilla elokuvilla, joten mielellään tuli pari-kolme leffaa katseltua ajankuluksi. Perille päästyä odotti lentokentällä tuttu bussikuljetus hotellille.

Hotelli oli Kata ja Karon beachin välivaiheilla, joten kummallekkin rannalle oli suurinpiirtein sama matka. Putiikkeja löytyi heti hotellin pihasta lähdettyä, joten kaikki kaupat,shoppailut yms. olivat vieressä, eikä tarvinnut joka kerta taksia tai tuktuk -kuljetuksia hommata. Huone hotellissa oli ihan OK, mutta parempikin olisi kelvannut, mutta onneksi sitä lomaa ei pelkästään hotellissa vietetä.

Viikon jälkeen vaihdettiin hotellia saarelle kun oli mahdollisuus, joten ei muutako kamppeet kasaan ja kohti uutta paikkaa. Saari oli nimeltään Coral Island, joka sijaitsi kuitenkin aika lähellä mannerta(10-20min venematka). Saari on tunnettu koralliriutoista ja kauniista maisemasta, mutta riuttoja ei pahemmin ainakaan ranta-alueella ollut ja olisi joutunut veneellä menee vähän syvemmälle, jos niitä olisi halunnut nähdä. Rannasta oli siis turha snorklailla niitä, Katalla ja Karonillakin oli paremmat riutat ja kalavalikoima, jos pitää snorklailusta ja tekee mieli katsella muitakin kuin pikkukaloja tai hiekkapohjaa.
Saarella siis yövyimme vain yhden yön ja yöpyminen tapahtui rantamökissä, joka oli aika pieni, mutta kadelle sopivasti tilaa. Näköala ovelta oli mahtava - n. 5m hiekkarannalle ja pari palmua ympärillä. (kuviakin löytyy, mutta ei vielä tähän ensimmäiseen satsiin).

Takaisin mantereelle palattuamme vaihdoimme edellisen hotellin hiukan ylemmäs(joka oli samaa konsernia ed. kanssa). Hotellin luokitus nousi yhdellä tähdellä, joten 4 tähteä oli hotellihuoneen luokitus. Huone oli huomattavasti parempi ja huoneen parvekkeelta  näkymä suoraan Kata beachille.

Enempää reissusta en jaksa rustailla missä tuli käytyä, mutta kamera oli suurimmaksi osaksi matkassa niin eiköhän sitä kuvista voi päätellä missä päin olen liikkunut, jos Thaimaan alue on lukijoille tuttu.

Lähtö matkan hoitikin Finnairin kone, jossa oli paremmat penkit, joka on aika oleellinen osa pitkää lentomatkustusta. Hampaankoloon jäi kuitenkin, että jokaisessa penkissä(niinkuin Hifly:n koneessakin) oli näytöt, mutta ne onkin koko lennon ajan pimeänä jos ei 8e viihdemaksua maksa, jolloin leffat sun muut viihdeominaisuudet ovat käytössä. Aika köykästä rahastaa erikseen ja suurinosa matkustajista ei koko pakettia näyttänyt ottavan, mutta se siitä...

Thaimaan kuvat
Kuvia otin aika paljon. Luulin, että kortit tulisivat nopeasti täyteen vaikka olikin 32gb ja 8gb kortit mukana, mutta itse Thaimaassa mieli muuttui ja keskityin ottamaan vain harkittuja kuvia ja karsin huonot otokset samantien kortilta pois, jos sellaisia sattui tulemaan.

Kuvia on paljon, joten laitan alkuun pienen osan kuvista ja katsotaan, kunhan suurin osa julkaistavista on julkaistu, että teenkö erikseen vielä kuvagallerian jonnekkin nettisaitille, jossa kuvat ovat samassa paketissa helposti katsottavissa. Linkki tulee tietysti myös tänne.

Maisemakuvaa aamulta. Sumua tahtoi olla

Yläaltaalta maisemaa. Alhaalla näkyy rakennustyömaa, johon luultavasti rakennetaan hotellia?

Pineapple

Myös venäläiset käyvät Thaimaassa

Paikallinen puhelimessa

Skodejäbä

Karonin rantakatu

Kulkukoira

Karonin ranta ja turistiskodeparkki

Jätevettä

Aktiviteettia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti