24.1.2013

Koiruuksia

Nyt kuvailtiin vaihteeksi koiria ja täytyykin sanoa, että eipä ollu helppoja tapauksia :-)

Kuvauspaikat näytti hyviltä aluksi, mutta kun kuvat siirsin koneelle ja aloin käsittelemään niin jotkut taustavärit pomppi silmille ja taustalle sattui ehkä pikkasen liikaa elementtejä(vaikka hienot puitteet hienoille kuville olikin), jotka veivät tehoa itse kohteesta, mutta käsittelin kuvia sen verran, että sain itse kohteen esille paremmin, toivottavasti myös teidänkin silmiä miellyttää.

Koirat ei tahtonut pysyä paikallaan ja silloin kun ne pysy ja piti se kuva ottaa niin tämmöisenä "kissakuvaajana" tai "luontokuvaajana" oli refleksit vähän jumissa - eli suurinosa ruuduista tuli silloin kuin tilanne oli jo ohi.

Aikaisemmin joku mainitsi minulle, että pitäisi ottaa vähemmän ruutuja - juuri niitä harkittuja. Tässä tilanteessa kuitenkin jouduin räiskimään aina kuin haistoin tilanteen tai ehkäpä jo hieman etukäteen. Osa kuvista jäi jopa mustaksi, koska salamat ei pysynyt mukana.

Jonkun 30 kuvan jälkeen homma alkoi jo paremmin luonnistuun ja sain niitä otoksia mitä pitikin! Vihdoin ja viimein...






Tämmösiä tänään. Blogin tulevaisuus näyttää hyvältä ja inspiraatiota uusille kuvausaiheille sekä muille projekteille löytyy paljonkin, iso kiitos siitä kuuluu blogin lukijoille(myös niille, jotka eivät ole blogger -palvelussa). Kävijämäärät blogissa päivittäin keskiarvoilta n. 50 sivulla kävijää per päivä sekä vasta meni rikki 30 000 sivulataus. Myös positiivisena yllätyksenä on digikamera.net sivuston ylläpitäjien kiinnostus blogiin. Siellä jokunen artikkeli julkaistu blogistani ja se onkin tuonut välillä suuria kävijäpiikkejä tänne(n.1300/päivä) Hyvällä tahilla mennään ja yritetään kokoajan parantaa sekä tekstiä mitä kirjoitan tänne ja myös niitä tärkeimpiä eli kuvia!

Monenlaisten projektien kanssa olen ollu tekemisissä, joten kehittymistä ei välttämättä huomaa, koska joskus julkaistavat kuvat saattavat alittaa oman tasoni ja huomaankin vasta kuukausien jälkeen, että miksi olen edes julkaissut kuvat tänne palveluun. Siksi mielellään otan vastaan kommentteja kuvista ja mielellään myös sitä kriittistä/negatiivista, koska palaute on tärkeää ja virheistä oppii paremmin. Toki jos omaa silmää kuvani miellyttävät niin turhaa siinä sitten alkaa virheitä poimimaan :-)

3 kommenttia:

  1. Kauniita kuvia! Itselläni on vähän sama juttu, välillä tuntuu että on paljon ailahtelua sen välillä milloin tulee onnistuneita otoksia ja milloin pelkkää sutta :D ja mitä enemmän alkaa ymmärtää niin sen harvemmin tuntee onnistuvansa kun oma vaatimuustaso kasvaa. Minulle on myös ongelmallista valita oikeat kuvat blogiin ja monesti jälkeenpäin huomaankin valinneeni "väärät" kuvat esille. Oppia ikä kaikki, kai sitä vähitellen kehittyy vaikka välillä takkuaisikin. Sulla on kiva tapa keksiä kaikkia projekteja kuvaamiseen. Itse kun tykkään vain kulkea kameran kanssa kuvata mitä eteen tulee. Erilaisia juttuja on kiva lukea. :)

    VastaaPoista
  2. Moikka,
    Onnitteluni blogisi menestymisestä! Itsekin olen huomannut digicamera.net -sivustolta tulleet mahtavat kävijäpiikit. Tuntuu mukavalta tulla noteeratuksi suosituilla sivustoilla. Sisältö ratkaisee kuitenkin loppujen lopuksi, joten voit kiittää itseäsi blogisi suosiosta. Menestyksekästä jatkoa! (Hienoja koirakuvia, muuten!)

    Terveisin,
    Teemu, Digikuvaaja.net


    VastaaPoista
  3. Hienoja ja onnistuneita kuvia hauveleista, hyvin onnistui tuo taustan blurraus. Se tuo kyllä mukavan oiikin kun tuolla digicameran sivustolla noteerataan, itse kanssa sen huomannut aika moisena piikkinä.

    Kyllähän se pitäisi aina ottaa niitä harkittuja otoksia enemmän, itsekkin koittanut siihen päästä mutta...Välillä joutuu vetämään enemmän vaudilla kuin fiiliksellä, ei muuta kuin hyviä ideoita kehiin.

    T:Jukka

    VastaaPoista