7.4.2012

Kevät hifistelyä

Kevättä rinnassa ja sitä rataa. Tämmöstä hifistelyä aattelin lisäillä, jotka oli vielä tuola julkaisemattomassa kansiossa. Olihan se pakko käydä kattelee talven jälkeen miten vakio reitti on muuttunut talven jäljiltä kun kevät puskee kovasti päälle. Ainakin kuvista päätellen lumet oli jo pudonnut puista, mutta linnut näytti olevan edelleen samalla paikalla lepäämässä/ruokailemassa kuin aikaisemminkin.

Lintukuvista puheenollen sain tossa syntymäpäivälahjaksi Lintukuvauksen käsikirjan(Docendo), jonka ovat yhdessä tehneet Markus Varesvuo, Jari Peltomäki ja Bence Máté. Kirja on loistavaa iltalukemista ja hyviä vinkkejä lintukuvaukseen ja kaikkeen muuhun siihen liittyvään.
Kirjassa kerrotaan mm. Lintukuvaajan kuvauskalustosta,kuvaustekniikoista,maastotyöskentelystä,valon käytöstä, hyvistä kuvauspaikoista ja kuvien esillepanosta ja myynnistä. Kaikki eivät ole itselleni tarpeellista tietoa, mutta suurimmaksi osaksi löytyy mielenkiintoisia pointteja joita ei ole itse huomannut. Kirjassa on paljon hyviä kuvia ja nämä kolme ed. mainittua henkilöä ovatkin mailmalla tunnettuja henkilöitä lintukuvauksesta sekä myös yleisesti luontokuvaajina. Jos kiinnostusta lintukuvaukseen on niin kyllä pidän kirjaa yhtenä pakkohankintana.



Alla olevat kuvat ovat otettu ennenkuin sain kirjan, mutta sinäänsä jatkossa sitä ollaan viisaampana metsän keskellä. Näissä kuvissa ei ollut ideana lähteä lintuja kuvaamaan, mutta niitä nyt sattui kohille sekä jaksoin raahata myös painavan Sigman mukaan reissulle, joka ei tahdo sopia reppuun.
Linnut nyt ovat peruspönötyksiä, mutta tuun kyllä petraamaan tässä asiassa jatkossa, jotta saisin edes jokusen hyvän lintukuvan.
Kevät olisi nyt hyvää aikaa bongailla muuttolintuja ja muutenkin kun linnut ovat aktiivisemmin liikenteessä ja varmaan niilläkin joku "kevät rieha" päällä. Taas täytyy mainita kiireet ja jaksamattomuus kun töitä tahtoo olla paljon, ettei jouda keskittymään niin tuohon metsässä liikkumiseen. Nimittäin tähän hommaa olisi mukava varata enemmänkin aikaa, jotta ei tarvi kellon kanssa pelailla.






Viimeiseksi vähän taiteellisempia kuvia. Tulomatkalla en lintuja enkä muutakaan mielenkiintoista nähnyt, joten monta kertaa kävellyn reitin päättelin ikuistaa jotenkin erilailla, mikä herättäisi enemmän mielenkiintoa. Tällaiseen ratkaisuun pääsin ja lopputulos oli sellainen kuin siitä halusinkin.



Reissun jälkeen vähä lepoa ja siinä sitten vielä pari kuvaa muistikortille ennenkuin siirrän kuvat koneelle. Pimu oli taas valmiina hommiin. Tässäpä tämmönen saunatonttu.


Ja sitten vielä kristinuskon vuotuisjuhla aiheinen kuva. Tämä mahtaneen olla jotenkin pääsiäiseen liittyvä kukka?
En tosta pääsiäisestä ole oikein perillä, koska uskon asiat eivät oikeen ole minun juttuni ja muutenkin tämmöset Jeesuksen ylösnousemuksen juhlat eivät edes minulle pahemmin kuuluisi. Tuli tässä vain mieleen tämmönen kysymys, että kun pääsiäistä kerran monet viettävät ja pitävät juhlallisena päivänä niin mikseivät ihmiset sitten pidä 40 päivän paastoa ennen pääsiäistä? Koska pääsiäinen viittaa "paastosta pääsemistä"(Mikael Agricolan uudissana)? Tai juutalaisittain orjuuden päättymistä... Noh ainakin siinä työssä käyvät ihmiset saavat yleensä sen pari vapaapäivää niin onhan se jollain tapaa rinnastettavissa..

Nämä kuitenkin ovat omia mielipiteitä ja ihmettelemisen aiheita joten se siitä ja jatkakaa samaa malliin. Hyvää pääsiäistä siis! :)

4 kommenttia:

  1. Outo kannanotto ihmisten pääsiäisen tai ei pääsiäisen viettoon ja vieläpä kuvablogissa?? ;) :), mutta kuvista: pisarat oksissa rajaus ei toimi, vaatisi jotenkin erilaisen rajauksen ja värit on latteat (olisiko kontrastikas musta-valkoiseksi muuttaminen toiminut paremmin sitten)? Narsissi on yllättävän hankala kuvattava, olisin sitäkin rajannut tylysti enemmän ja taustalla oleva toinen kukka pois vähintään ja mielellään kukka joka ei ihan noin kuivahtanut jo ;). Taidekuvassa on jo yritystä joo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jooh, täytyypi välillä omiakin näkemyksiä kirjoitella ja ohan nuo mainitsemani asiat pääsiäistä samoin kuin virpominen, joka on outo tapa, mutta kun suurinosa menee massan mukana niin se kuvitellaan näin ollen normaaliksi.

      Olen ehkä tullut hieman sokeaksi omille kuvilleni, joten rakentavia vinkkejä,kiitos! En huomannut näitä oikeastaan kun vasta nyt. Ehkä täytyy vielä kokeilla muuttaa mustavalkoiseksi ja rajausta johonkin suuntaan. Jälkikäteen ajateltuna narsissin kuvaus olisi voinut toteuttaa paremmin ja tiukemmalla rajauksella. Itse tykkään kuivahtaneesta, sopii väriteemaan mikä kuvassa on. Mikään taideihminen en sinäänsä oo, mutta yritän välillä jotain sen suuntaista tehdä. :)

      Poista
  2. Wau, lintukuvat on näyttäviä, tosi onnistuneita!

    p.s. oon pahoillani mut mua alko ihan kamalasti naurattaa tuo kissa!:D en kestä, siinä on kyllä söpöyden multihuipentuma!<3 :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Heh, siihen kyllä sain pönötysilmeen kohilleen ;-D

      Poista