18.4.2012

Kamera huoltoon...

Hiljasta ollut myös kuvien osalta. Päätin tossa testailla kameraa hieman näin myöhempäänkin ja totesin, että parempi se on huoltoon laittaa kun vielä takuuseen menee. Nimittäin ongelmana tässä minunkin D7000 -rungossa on "back focus" eli kamera tarkentaa oletuksena melkein kaikilla linsseillä liian taakse, eikä sinne minne sen pitäisi. Kameran on tarkoitus tarkentaa jo kaupasta ostaessaan sinne minne pitääkin, eikä se pitäisi jäädä käyttäjän säädettäväksi mm. hienosäätö -toiminnolla, joka löytyy kameran valikoista.

D7000 löytyy paljon tätä ongelmaa, että tarkennus on liian takana ja olenkin kuullut, että kenno vikaa... mutta tiiä sitten onko varmaa tietoa. Sitten se selviää kunhan kamera pääsee ensin JAS-tekniikan huoltoon asti. Googlettamalla löytyy kyllä paljon asiaa ja keskustelua ks. ongelmasta ja luultavasti ongelma ratkeaakin juuri huoltoon lähettämällä.

TAI sitten niinkuin itse tein alussa, että säädin kaikki objektiivit erikseen, joka on työlästä. Kaikki toimikin hienosäädön jälkeen oikein, mutta pidemmälle ajatellen, jos tulee uusia objektiiveja hankittua niin mielellään en ala ensimmäiseksi säätämään tarkennusta linssikohtaisesti oikein.

Sitten jos ajatellaan niitä kuvaajia, jotka käyttävät pääasiassa automaattiasetuksia ja ottavat lomaräpsyjä. He maksavat kuitenkin kamerasta täyden hinnan, mutta ei saa rahallensa vastinetta(ainakaan melkein). Kyllä kaikki ovat oikeutettuja teräviin kuviin. Tietysti varmaan nämä kuvaajat eivät välttämättä eroa edes huomaa, koska kuvaa täytyy aikalailla tarkastella 100% suurennoksella. Valovoimaisilla linsseillä ero huomattavampi, joten ainakin niissä ongelma tulee selvemmin esille.

Nyt ei ole kuvia mitä julkaista, koska en ole kerennyt kuvaamaan ja vähä pakkaillut jo kameraa lähtövalmiiksi huollon puolelle. Huollon uskon kestävän pidempään, joten varaudun suosiolla retrokuvailemaan vanhalla D70. Ei siinäänsä haittaa, kun onhan se mukava välillä silläkin kuvailla. Plussaksi voi sanoa, että enemmän on haastetta kun croppivaraa ei 6 mpix kennossa tahdo oikein olla ;-D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti