21.3.2012

Voihan kevät

Nyt on valokuvauskalusto tälle keväälle päivitetty, että nyt hanat kiinni! Nykyiseen kalustooni oon nyt tyytyväinen ja on lähes kaikki mitä tarvitset - ainakin pääsen todella pitkälle näillä. Sigmaa kävin sunnuntaina testailemassa yleisellä rannalla, jossa on niin harvinaisia lintuja kuin SORSAT! Myös siinä autolla kierrellessä käytiin katselemassa jäällä kun porukkaa näytti olevan pilkillä. Olihan sielä joutseniakin jo uiskentelemassa, joten niistäkin sitte joku ruutu tuli otettua. Neki ovat kyllä aika yleinen kohde, mutta näin testireissuksi iha kiva, kun empä oo niitä nähnytkää sitte viimeksi kun vielä tuola maalla asustelin(niitä pyöri silloin melkein takapihalla). Pääasia, että sai nauttia mukavasta ja aurinkoisesta kevät päivästä. :-)

Eli tämmönen tötterö tuli hankittua:
150mm asennossa
500mm asennossa
Ja tämmösiä kuvia se tekee(kuitenki käsiteltyjä):
heh heh

Joutsenet tanssi menemää. Vissii kevät maistuu

Sitten kaivoin netistä ilmaisia presets -toimintoja Lightroomiin. Erittäin käteviä - saa efektejä ja tunnelmaa kuviin. Ja siinä tapauksessa, jos ei tuu oikein ideaa millaisen värimailman tai tunnelman kuvaan haluaa tuoda esille, niin voi kokeilla näitä valmiita "pohjia", josta saa hyvän alun lähtä käsittelemään kuva loppuun. Yleensä kun käytän näitä presetsejä niin korjailen vielä jälkikäteen kuvaa, koska se alkuperäinen ei välttämättä toimi joka kuvassa niinkuin pitäisi - Täytyy siis hienosäätää presets kohdilleen.
Olipa vaikeasti selitetty, mutta koittakaahan ymmärtää mitä hain tällä...

Kuvat on myös Sigmalla otettu ja näköjään sitä saa uutta ilmettä maisema/kaupunki kuviin.






Huomasin tästä kuvasta vasta jälkikäteen, että kuvaan tuli myös riippuliitäjä(onkoha nyt oikee termi?).  Löytyy kyllä kuvasta ku viittii etsiä

 Laitetaan vielä samaan postaukseen tämän päivän paketti mikä saapui postiin. Eli ton akkukahvan hommasin kameraan. Aluksi aattelin, että mahtaakohan olla ihan turha ostos kun tahtoo hintakin olla suhkot korkea(omaan budjettiini). Mutta kun asensin paikalleen ja tässä tämän illan testaillut niin kyllä ergonomia parani huomattavasti kameraan ja erittäin kätevä käyttää pystykuvia ottaessa. Sekä tietysti se katu-uskottavuus paranee ku näyttää isommalta(kuullu näiltä "isoilta" -pojilta).

Pystykuvauskahva on siis Nikonin alkuperäinen eikä näitä tarvikeversioita mihin aluksi meinasin sortua. Thaimaassa kokeilin sellaista pilipaliversiota ja se vaikutti niin lelulta, että ei puhettakaan jos nämä Suomesta saatavat ovat samaa tasoa.


4 kommenttia:

  1. Onpa siinä putkella pituutta! Hyvinhän sillä kuvia räpsii! Paljon sillä on painoa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! pituutta riittää ja kuvanlaatu ihan ok. Vähän on kyllä opeteltavaa liikkuessa ton luokan objektiivin kanssa, kun käytän monopodia apuna. Painoa on noin 2kg ja 41cm pituutta zoomattuna 500mm.

      Poista
  2. Moi!

    Sulla on tosi upee blogi. Ite oon aloitteleva valokuvaaja, harrastanut kohta 2v, joten on kiva, että kirjoitat tälläset tekniikkajututkin niin, että hieman tyhmempikin ymmärtää :) Sulla on myös erittäin hienoja ja taidokkaita kuvia, näin amatöörin silmään ainakin. Liityin lukijaksi ja jään ehdottomasti seuraileen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Juuh jotain yritän sepostaa tänne, että jos joku sattuu tarvitsemaan tietoa tai vinkkejä. Kirjoittelen siis omasta näkemyksestäni asioita ja kuullun/luetun tiedon mukaan, joten kaikki ei välttämättä mene sanatarkasti:) Noh ainakin on tullut yritettyä ottaa taidokkaita kuvia. Tai ainaki yrittäny vähä käyttää järkeä ennenkuin menee laukomaan muistikortillisen tylsiä ja mitäänsanomattomia kuvia :-D

      Poista