26.10.2011

Kamerareppu+Lenspen

Vihdoin se yksi järkevistä ostoksista kamerapuolella. Kamerareppu! Aikaisemmin minulta löytyi Lowepro Nova Mini AW -laukku. Mitä siihen sain mahtumaan oli tyyliin; kamera, 3 linssiä +muistikortit sun muut pienemmät tarvikkeet jolloin laukku oli viimisiään myöten täynnä. Laukku oli sinäänsä ihan kätevä, mutta joskus  pidemmällä matkalla tahtoi kantoremmi hiertää ikävästi
Nykyinen reppu Lowepro SlingShot 202 AW on kyllä alkutuntumaltaa just sopivan kokoinen ja kätevä. Varsinkin kun kriteerinä oli:
-pieni koko
-nopeasti aukaistava
-tukeva
-tilaratkaisut
-hinta/laatu

Ja täytti kyllä vaatimukset hyvin. Reppuun saa hyvin kiinni monopodin tai hieman taiteilemalla pienemmän jalustankin ja sisältä löytyy hyvin tilaa ainakin toistaiseksi kun ei ole mitään pidempiä teleputkia harkinnassa(mitä nyt vähä kattelin kaupassa Sigman 150-500mm). :)
 Myös plussaa siitä, että tuon repun "kannen" saa niin, että laukusta saa otettua pelkästään kameran käyttöön ja objektiivit pysyvät hyvin repussa ilman suurempaa tippumisvaaraa.
 D7000 näyttää suhkot pieneltä repussa eli varaa on vielä vaikka ostaisikin akkukahvan lisäksi.
 Ulkonältään reppu on mielestäni tyylikäs ja pinnalla olevat pienet säilytystaskut oli sopivan kokoisia. Reppu on jämäkkä ja ylempänä olrbssn taskuun sopii helposti joko salama tai toinen runko(pienellä objektiivilla).
Repussa on vain yksi olkahihna, joka menee hieman vaivalloisesti selkään, mutta kun reppu on "toimintavalmiudessa" saa sen nopeasti pyöräytettyä niin, että laukusta saa kameran nopeasti esille.
Harkitsin myös ostavani repun,joka on kahdella olkahihnalla, mutta toisaalta kun yhdelläkin pärjää ja ergonomia on hyvä niin miksi sellainen...

Ainoaksi harmittavaksi tekijäksi jäi muoviset pikalukitukset, jotka tuntuivat ehkä hieman epävarmoilta, mutta niinhän se taitaa olla suurimmissa osissa reppuja ainakin tämän hintaluokan.



Sitten ostin tietysti kylkeen Lenspen Sensorklear II , jolla on hieno nimi, mutta toisaalta erittäin tarpeellinen apuväline.
Aikaisemmin en ole tällaisia käyttänyt ja päätin nyt ostaa kun ollut tässä jo kuukauden jokin roska D7000 kennon pinnassa joka ei millään tahtonut lähtä pois. Noh ei muuta kuin kokeilemaan ja hyvältähän se vaikutti.   Roska lähti helposti irti ja kuvat ovat taas täysin roskattomia :)

Hintaan nähden kyllä kallis kynäksi, joka ei nyt nii teknisesti ole mitenkään erikoinen. Jäi vielä toistaiseksi ilmapuhallin kaupanhyllylle 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti