12.8.2011

Henkilökuvausta

Vihdoin sain julkaistavat versiot tehtyä edeltäneeltä kuvausreissulta, josta onkin jonkin aikaa. Mallina toimi Iisa & Harri, Kiitos heille! Kävimme kuvailemassa Koitelin koskella aurinkoisella keskipäivällä, jolloin valon kanssa oli hiukan ongelmia varjojen suhteen. Täytesalamaa käytin apuna yrittäen piilottaa näin kovat varjostukset. Muuten homma toimi ihan hyvin, mutta assari olisi ollut ihan mukava kaveri matkassa, joka olisi voinut pidellä salamaa haluamallani tasolla. Jouduin kuitenkin tyytymään siihen, että salama oli joko kiinni kamerassa ja jotkut kuvat otin myös niin, että salama "lepäsi" kivikolla, antaen alhaaltapäin tulevaa täytevaloa, joka nyt ei joka kuvaan oikeen osunut ihan nappiin. Eikä helpommaksi hommaa tehnyt sekään, että kirkkaalla säällä Nikonin langaton salamajärjestelmä temppuili koska oli liian kirkas sää, eikä esisalaman räpsäytys reagoinut salamaan kuin tyyliin joka toisella kertaa. Tähän olisi ollut triggerit ihan omiaan... Kuitenkin jokunen ihan kohtalaisen hyvä otos omasta mielestäni tuli, mutta paljon on vielä opittavaa strobistelusta.

Käsittelin kuvat koneella hieman apuna käyttäen valmiita actions -toimintoja, jotka ovat deviantart.com käyttäjien tekemiä ja toimivat itseasiassa ihan hyvin, mutta jotakin pieniä muokkauksia sain tehdä, että sain kuviin halutun efektin / tunnelman.






Vasemmalla puolella on lähes originaali(perus Raw käsittely/korjailu) ja oikealla puolella sitten actions -toiminnon käyttämistä ja omia säätöjä hieman lisättynä. mm Vintage / filmi tunnelmaa haettu.

Toivottavasti vielä ennen talvea saisi jonkinlaisen kuvaussession tehtyä potretti/muotokuvien parissa, mutta kuvattavat mallit tahtovat olla harvassa ikävä kyllä...

2 kommenttia:

  1. Tykkään tokan kuvan muokatun version väreistä, mutta vikan kuvan uudet värit ovat kyllä hieman omituiset... :/ Kuva tosin on hieno!

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia kommentista ja kritiikistä! Jooh ehkä hieman yliampuva, mutta taisi olla kyseessä jokin filmijäljitelmä editoinnissa. Muuttaa kuvanluonnetta huomattavasti

    VastaaPoista