24.9.2012

Rajausten jatkoa

Nostetaas blogiin uutta kuvaa kehiin kun viime päivityksestä jo jokunen aika vierähti ja uusia kuvia tulee suhkot tiuhaan tahtiin. Tällä kertaa jatketaan samaa linjaa mitä aikaisemmin eli  http://valotus.blogspot.fi/2012/09/uutta-aihetta-kehiin.html tyylistä.

Tyytyväinenhän näihin omiin saavutuksiin saa olla ja kehitys ollut oikeastaan ton uuden kameran hankinnan jälkeen ihan mieletön. Vaikka kalustoa ei pitäisi rinnastaa siihen, mitä sieltä kamerasta tulee ulos niin kyllä uusilla objektiiveilla ja paremmalla kameralla kuvaaminen on mukavempaa ja vähemmän tulee rajoittavia tekijöitä. Toisinsanoen, jos kuvat eivät ole hyviä niin sitten on kuvaajassa vikaa :-)

Salaman käyttö alkanut luonnistuu ja olenkin sen avulla saanut toteutettua uusia ideoita ja harjoitusta miten valo toimii. Vaikka kuvaankin yhdellä pikkutuikulla niin sillä saadaan kuitenkin hyvä lopputulos + sitä on helppo hallita. Jossain vaiheessa tulen laittamaan lisää tuikkuja, joka tuo tuplasti enemmän haastetta ja ajateltavaa. Tilanteissa, jossa haluaa hieman erilaisen valaistuksen niin saa kyllä jokunen koekuva ottaa ennen sitä päästäkseen haluamaan tulokseen.








18.9.2012

Katariina

Toppilan tehtailla Oulussa kuvailemassa ja ensimmäisiä kuvauksia Katariinan kanssa eikä ihan huonosti mennyt. Kuvia kerettiin ottaa juuri sopivasti ennenkuin alkoi kaatamalla satamaan vettä, joten hyvää tuuria sinäänsä. Myös läpiammuttavan satikan sekä jalustan kanssa oli ongelmia kovan tuulen takia - Ei nimittäin tahtonut pysyä pystyssä tämä viritelmä ja joutuikin vuoraamaan jalustaan tiiliä ja kiviä, jotta jalusta varjoineen ei lähtisi tuulen mukaan.

Käytin raksavalon jalustaa, joka on hieman tukevampi mitä aikaisemmin hommaamani valokuvaukseen tarkoitettu jalusta. Noh nyt sitten on satikka ottanu osumaa vähä joka suunnasta, mutta suhkot valkoisena on pysynyt ja voi käyttää jatkossakin. Ehkäpä uus satikka pitää hommata varalle...

Ja tämmöisiä kuvia syntyi:







14.9.2012

Veeti

Käytiin Koitelissa kuvailemassa kaverin lasta Veetiä. Reipas poitsu ja kuvia saatiin aikaiseksi suhkot vaivatta :-)





Kuvattu 50mm 1.8D ja valoon apuna satikka+pikkutuikku

11.9.2012

Syksy tuloillaan

Ennenkuin julkaisen lisää jalkakuvia ja vielä kysäisen oikeuden julkaista kuvat niin palataan taas luonnon ja maisemia ääreen. Kävimme viikonlopun aikana metsässä kävelemässä, jos sitä voi siksi sanoa kun polkuakaan ollut. Siellä sitten kamera olkahihnalla tutkiessa ja kuvailessa syksyn tuloa, joka alkoi näkymään jo selkeästi. Mutta eihän sieltä metsästä oikeen mitään löytynyt, joten kuvat syntyivätkin suurimmaksi osaksi tien laitamilta. Mitäs tykkäätte värisävystä?


 

 





8.9.2012

Uutta aihetta kehiin

Pysykäähän taas kerran kanavalla. Nimittäin jatkoa tälle julkaisemalleni kuvalle on tulossa. Hankin päähänpistona(on tullut suunniteltua) Hähnelin radiolaukaisimet, jolla pystyy laukaisemaan langattomasti salaman jopa 100m päästä(näin ainakin luvattu) ja vaihtoehtoisesti pystyy laukaisemaan kameran etänä, joka on erittäin hyvä lisä, mitä nyt en ostohetkellä edes huomannut katsoa.

Kotona testaten laitetta homma toimi paremmin kuin hyvin ja suosittelenkin Hähnelin radiolaukaisinta. Etua ulkona kuvatessa oli sen suhteen, että radiolaukaisimet toimi varmasti. Nikonin langattoman salamajärjestelmän kanssa(pop up-salamaa käyttäen) salama ei kirkkaalla kelillä aina reagoinut, jos salama vähänkään kauempana tai vastaannotin salamasta väärässä suunnassa. Voin sanoa, että hyvä ostos ja tuli tarpeeseen. Ehkä kirjoitan lisää aiheesta joskus toisten.

Ostamaanhan siis lähdin kalibrointilaitetta, jolla saadaan värit kohilleen näytöstäni. Ja viimeinen paketti Spyder4 Expressiä lähti matkaan. En erityisemmin ole tietoinen mitä Pro, Elite ja Express mallilla on eroa ja enkä kyllä toistaiseksi ole sitä selvittänytkään googlettamalla.

Nyt siis näyttö kalibroitu ja voi aloittaa puhtaalta pöydältä pärisyttävien kuvien editoimisen +CS6 photoshopin opettelu, joka on myös mahtava ohjelma kuvankäsittelyyn.

Tällaista jälkeä saatiin aikaiseksi pienen kuvaussession jälkeen. Kuvasta sen verran mainintaa, että jälkikäsittelyä on tehty paljon! Täysin tyytyväinen en kuvaan kuitenkaan vielä ole, mutta lähtökohdat hyvään kuvaan on olemassa.

Aiheena siis "jalkakuvat" vai onko parempia ehtotuksia? Näitä "jalkakuvia" siis tulossa seuraavaan päivitykseen lisää, kunhan kerkeän käsitellä loppuun asti.


Sen verran kuvauksesta paljastan, että apuna ainoastaan yksi(1) salama varustettuna 100cm sateenvarjolla tietysti lähettimenä ne Hähnelit ja normaalista poiketen kuvasin nämä 18-105mm Nikonin turistilasilla, jotta ei tarvitsisi käyttää jalkatsuumia ;-D