27.1.2012

Muotokuvia v.2

Uutta päivitystä puskee jo jonoksi asti, joten ei tässä nyt hirveesti jouda säästelee viikon välein päivittyvää blogia. Täytyypi takoa ku rauta on kuumaa vai miten se meni.

Kuitenkin kuvailtiin semmosessa reippaassa -14 pakkasessa tyttöystäväni kanssa n. 3-5min kerralla kun piti välillä käydä lämmittelee. Kameran tietenkin jätin pihalle odottelee siksi aikaa, ettei synny korroosiota, jolloin pahimmassa tapauksessa kameran elektroniikka menee hajalle(tarkoitan siis lämpövaihtelua) - Vinkkinä niille jotka eivät vielä tiedä, että pitäkää se kamera siellä repussa/laukussa/muovipussissa jonkin aikaa(tunti,pari?), että lämpö ulkoilmasta sisätilaan viedessä on tasoittunut. Näin ette tuu rikkomaan kameraanne ja takuu ei käsittääkseni ole voimassa silloin, jos taas on kiire aikataulu niin ota muistikortti jo pihalla pois kamerasta ja siirrä esim. muistikortinlukijalla koneelle.

Kuvat käsittelin pikkusen radikaalimmin erilaisia tehosteita käyttäen ja säätäen curvesin sun muut täysin niin, miten normaalisti en tekisi. Kuvat syntyi luonnollisesti käyttäen 50mm f1.8 D linssiä. Luin tosiaan jotakin random blogia ennen kuvailua, joten innostuin sitten käyttämään suurinta mahdollista aukkoa kuvissa eli f.1.8 nätin bokehin toivossa. Huomasin tosin( ja taas kerran),  että piirtokyky linssillä ei silloin ole mikään paras - oikeastaan jopa suttua. Mutta ainakin näissä nettikuvissa sitä ei niin taida huomata?





Kuvia tuli otettua melkein kortti täyteen (8gb), joten paljon muutakin löytyy vielä ja saatan lisäillä jatkoa näille.

Laitetaas vielä tähän loppuun kuva, joka vois jopa viitata "asiasta kumisaappaaseen" -kategoriaan :)

25.1.2012

Shakki & Matti

Aluksi vähän muuta... Olen nyt tässä julkaissut pääasiassa pelkästään valmiita kuvia ja varmaan osaa kävijöistä kiinnostaa miten nämä kuvat ovat otettu. Ensimmäisissä blogipostauksissa taisin puhua "studioboksista", jolla siis tarkoitan pahvilaatikkoa, joka on vuorattu A4 tulostuspaperilla sekä alumiinifoliolla, joka on aseteltu vähä huolimattomasti yläosaan.

En huomannut lisätä näitä kuvia jo aikaisemmin kun kuvasin Iittalan lasia. Kuvat räpsäsin nopeasti D70, jossa taisi olla vielä pop up -salama käytössä, sekä hirveet jälkikäsittelyt, että sai kameran esiin kuvasta,huh huh
D7000+18-105mm. @105mm sekä SB-600 folion kautta heijastettuna


Eli tämän näköistä touhua se yleensä on. Toi lamppu on oikeastaan vain tarkennusta varten, kun ei tahtonut riittää valo yrittäessä saada mahdollisimman skarppia jälkeä. Ja tiedoksi, että tota pop up -salama oli vain "herättelemässä" kuvassa näkyvää salamaa(Käytössä Nikonin langaton salamajärjestelmä, miksi sitä nyt kutsutaan?).

Mutta tosiaan eihän tuo laatikko päällepäin ole kummonen eikä ainakaan ihmistenilmoille vietävä, mutta kyllä se ainakin täyttää tehtävänsä Lopputulos <- klik kuviin.

Jos meinaat ottaa mallia tästä pirkkaboksista niin suosittelen hieman isompaa laatikkoa ja syvempää - nimittäin ei taho tonne sopia kovin isoja kohteita saati sitten oikeaa mallia, heh heh :D

Tähän loppuun vielä otsikkoon liittyen enemmän tuo shakki, eli tämmöset hienot läpikuultavat shakkinappulat kuvailin valolla leikkien.



Viimeinen kuva ei ihan sopinut noiden kahden ensimmäisen kanssa ainakaan väreiltä. "Vahingossa" laitoin käden objektiivin eteen niin siitä toi väriero. Tarkoitus oli saada jonkinlainen vinjetointi ja utuisuus aikaan, mutta olis voinut tietenkin miettiä jotain muutakin.

16.1.2012

Uusi näyttö(HP ZR24w 24")

Helou! Eli tässä nyt postausta uudesta näytöstä, jonka ostin viime viikolla. Voi sanoa, että nyt pystyy tekemään koneella kuvankäsittelyn ja kuvien tarkastelun suhteen sen mitä tarve vaatii. Näytön kävin ostamassa verkkokauppa.comista. Olin etukäteen tutkinut eri vaihtoehtoja jonkin verran, joten ei tarvinnut kaupassakaan miettiä minkä sitä laittaisi.

Kun sain näytön roudattua kämpille ja asennettua aika pimeästi valaistuun huoneeseen niin sitten alko vasta selveneen, kuinka kirkas kuva näytössä oikeasti on. Eroavaisuus entiseen näyttöön (BenQ:n joku 21" halppis näyttöön) oli kuin yöllä ja päivällä. BenQ:n värit olivat ku vanhassa valokuvassa ja tämä HP taas loisti kuin kirkas tähti, jos näin voi sanoa.


HP:ssa on S-IPS -paneeli, joka pitäisi olla kuvienkäsittelyyn se yksi minimi kriteeri. Tarkemmin siitä en osaa selittää, mutta varmasti löytyy googlettamalla asiasta enemmänkin infoa. Näyttö on erittäin jämäkkä ja näytön säätäminen käy melkein yhdellä sormella, koska jalustasta löytyy jouset, jotka keventävät näytön kääntelemistä.

Sitten tietysti bonuksena tuli jokunen tuuma lisää kokoa joka helpottaa kuvankäsittelyä, enkä näe tarvetta laittaa enään rinnalle toista kuvankäsittelyn työkaluille :) Joten yhellä näytöllä mennään...

Acer 17" - BenQ 21" - HP 24"


Itse käytössä oli suurta apua dynamiikan -suhteen. Saa silmämääräisesti kuvistakin varjot paremmin esiin ja liukusävyt kirkkaissa väreissä on ihan omaa luokkaansa. Oikein mukava yhdistelmä D7000 kanssa ja varsinkin edellisen postauksen talvimaisemakuvat oli mukava korjailla(ne pienoiset säädöt).

Vielä tähän loppuun laitetaas tommonen illan kuvankäsittely. Kuva on samaa sarjaa aikaisempaan postaukseen, jossa kuvailin tyttöystävääni, mutta päätin nyt kokeilla kuvaan jotain uutta. Väritkään ei nyt mennyt ees tukkoon niinkuin yleensä! Onko jees?



11.1.2012

Mustavalkoinen talvi

Nyt on näyttö päivitetty koneeseen, joten voi siirtyä "vakavampaan" kuvankäsittelyyn mm. dynamiikan ja kontrastien myötä. Näytöstä voisin jotain laittaa seuraavaan kertaan, koska tuli semmonen määrä kuvia otettua, että ehkä pysyä yhdessä aiheessa kerrallaan.

Tässä kuvasarjassa käänsin kuvat mustavalkoiseksi, joihin sitten lisäilin kontrastia,sävyjä ja sopivaa valoisuutta. Osaan kuvista on myös lisätty vinjetointia(ei oo fisun vika).

Vielä pakko mainita, että kyllä D7000 pärjäs mukavasti pimeässä. ISO:ssa oli pelivaraa vielä paljonkin ja lightroomissa sai sävyjä suhkot paljon esiin.

Hah! Ja kerrankin sain kuvasarjan tehtyä, jossa aihe ei poikkea kovi. Saa olla tyytyväinen! :-)












2.1.2012

Tammikuu 2012

2012 ensimmäinen päivitys ja eihä tuosta edellisestäkään ollu ku jokunen päivä viime vuotta! Nyt ei tuu mitään mieleen mitä kirjoittelisin, joten kuvat puhukoon puolestaan.

105mm f/4.5 1/60s ISO 12800 +hieman kohinaa poistettu