30.5.2011

Uutta tekniikkaa

Innostuin kokeilemaan vähä erillaista tekniikkaa. En osaa oikee luokitella mihi kategoriaan tämä kuuluu, mutta tosiaan ku nähnyt nii paljon noita studiokuvia, jossa lasiin kaadetaan nestettä niin piti sitte vähä pistää paremmaksi.. Nää olikin sen verran mielenkiintosia kuvata, että ehkä jatkossa laitan lisää kuhan ideoita syntyy ja jaksaa alkaa värkkäilemään. Tähä tietenki apu ois ollu ihan hyvä, mutta kyllähän tämmösen yksinkin saa luotua :)
Onhan näitä gif. animaatioita tosin pyöriny joka paikassa, mutta yritin vähä hakea omaa tyyliä näihin...
Oisko noin 20 kuvasta sarjatulella otettu ilman salamaa ja isompaa käsittelyä.
Vähä haasteellisempi. Joka kuvassa käytetty SB-600 salamaa. Muuta en sitten paljasta

Yöpäivittelyä

Taas on aika kirjoitella jotain mullistavaa tänne tietysti kuvan kera. Viikonloppu meni sairastellessa ja töitä tehdessä siinä samalla joten ei menny oikein nallekarkit tasan. Lauantaina kävin kuvailemassa pitkästä aikaa häät(kirkko osuus) ja siinä sitten kaverina ja vähän oppipoikana valoja säätelemässä kun otettiin ennen kirkkoa studiokuvat paikanpäällä rauhanyhdistyksellä. Jätin suosiolla oman Nikonin kämpille, koska se alkaa olemaan jo niin epäluotettava ja alkukantainen laite, että pitäs tässä alkaa kokoamaan budjettia uuteen runkoon.

Kamerana toimi tosiaan Nikon D300 -runko ja objektiiveina käytin pääasiassa vanhaa Nikkoria (35-70mm 3.3-4.5f) sekä Tamron 17-35mm 2.8-4f Di. Ne toimivat oikein hyvin kirkossa, mutta tosiaan niille tiedoksi, jotka ovat menossa kuvailemaan kirkkoon harrastuspohjalla tuttavien häitä yms. käyttäkää sitä salamaa mikäli ette omista valovoimaista objektiivia tai VR+vähä kohinaista runkoa(pakollinen vinkki, turha?).
Mutta joo laitetaanpa sitten loppuun sadepäivien iloksi vähä aurinkoisempaa ja valoisaa kuvaa Miukusta!






28.5.2011

Kultajuhlat Oulun torilla

25.05.2011 Oulun torilla juhlittiin kultajuhlia joissa tietysti piti käyä vilkaisemassa, että millainen meininki siellä. Moni varmaan tietääkin, mut selvennetään nyt vielä, että paikalle saapui Juhamatti Aaltonen, Mikael Granlund, Topi Jaakola, Lasse Kukkonen, Janne Pesonen ja Mika Pyörälä +"poika", joka oli kuulemma taas kerran ollu palasina Ouluun tultaessa(näin ainakin roskalehdet kirjoittaa). Harmikseni myin mun Nikonin 300mm prime objektiivin, joten ei päässyt lähietäisyydelle muutakuin rankasti croppailemalla kuvia ja siellä väkijoukossa ei kyllä päässyt enää metriäkään eteenpäin. Pitää kai ens kerralla tapahtumiin varata teltta, että pääsee aitiopaikoille tai sitten luvat... Mut joo tämmöstä tarttui kameraan.

Tori täyttyi innokkaista faneista

Oulu<3

Lavameininkiä

Kaikki kyllä tietää kuka kuvassa esiintyy, tarvi erikseen mainita

Tuuletusta!




Kaupunginteatterin katolla olevia kuvaajia...

Jälkifiilistä

24.5.2011

Videokokeilu

Video-alan ammattilainen? tai sitten ei... Kuhan tuli tosiaan värkättyä tolla Adobe Premierellä jotain videopätkiä mitä koneelta sattui löytymään ja eipähän taida tässä videossa olla päätä eikä häntää. Ajankuluksi tuli kokeiltua kaikenlaisia efektejä yms ja yömyöhään siinä tietysti meni... Mut eiköhä sitä vois taas keskittyä valokuvaamiseen tämän jälkeen! Kattokaa jos uskallatte(suoraansanottuna ajanhukkaa)


23.5.2011

Noniin!

Iltoja! Nyt ois taas vähä uutta juttua kuvien osalta. Vanhoja ideoita ja muutenkin vähä sitä vanhaa Oulua. Kerrankin näin tuoreita kuvia tänne, jotka vihdoin sain photoshopin kautta käsiteltyä.
Oulun edustalta. Jäät sulaa ja kesä tulee!
Edelliseltä kuvauspaikalta kerenny kävellä ku joku 50metriä ku mies ja lapsi ihmetteli tätä kummallista otusta,
että miksi se yksin liikuskelee ja on noin kesy. Noh enpä osannu sanoa mitään järkevää kysymykseen, joten otin kuvan.

Kuvailin portaita. Jotain taiteellista näkemystä?:)


Sitten vähän Torinrannasta kuvailua kun oli hieno ilma ja patiokausi avattu:)

Kahvila Makasiini. Vielä hiljasta, noh eiköhän ne ilmat lämpene

Ikkunoita ja verhoja.

20.5.2011

Kunhan päivittelen..

Joo eli vähä taas meinaa olla kuollutta täällä, kun ollut kiirettä ja kotikoneelle päässyt. Katsotaan jos nyt tässä viikonlopun aikana kerkee jotain kuvia lisäilemään/ottamaan. Ainakin tuli käytyä kuvaileen vähä työpaikan nettisivuille kartingkisoja, autoja ja vähä kaikkea siihen liittyvää. Huomenna lauantaina homma jatkuu samoissa merkeissä sekä jotain ruokailuaiheisia kuvia luultavasti tulee kans otettua. Mut valitettavasti ei taida olla lupaa julkaista niitä täällä.. Katotaan nyt jos jotain kuvia sais laitettua, jossa kasvot ei paistaisi niin selkeästi.

Hyviä kuvaushetkiä muillekkin näin kesän alkuun!:)

10.5.2011

Kesä tulee ja kamera tulille!

Se alkais kesäkin tulemaan lujaa vauhtia päälle ja ei oo vielä kerennyt päästä kunnolla kuvailemaan kiireiden vuoksi, mutta onneksi löytyy aina näitä julkaisemattomia kuvia vuosien takaa :) Hieman makroilua vanhalla kameralla ja jotain muuta mullistuksia taiteellisuuden puolesta. Jeh!


Tämä kuva otettu joskus kalareissulta meren läheisyydestä. Tais se muutama hauki tarttua ku oli otollinen keli

Harmittomia öppisiä...

Eipäs kauheesti eroavaisuuksia?

Tämmöinen idea syntyi sitten iha tyhjästä. Kuvattu tosin talvella, mutta laitetaan nyt samaan julkaisuu muitte kans

6.5.2011

Pörriäinen

Kuvissa edesmennyt kissani Pörrö. Oli erittäin kuvauksellisia hetkiä:) Nämäkin kuvattu vuonna 2006 keväällä Konica Minolta Z10.


Pörrön kanssa kalalla

Poseerauksia vol.1

Poseerauksia vol.2

Aurinkoa ja lämpöä(piti sitten tunkea kamerajalusta taustalle)
Rankkojen kuvaussessioiden jälkeen uni maistuu.

4.5.2011

Thaimaa 2006 tammikuu

2006 tuli käytyä Thaimaan Phuketissa. Rantaloma Patong beachilla ja jokunen turistireissu. Valokuvaushommatki oli vasta aluillaan, joten teknisesti kuvat ei nyt mitenkään hemaisevia ollut ja kamerana toimi vielä Konica Minolta Z10 "puolijärkkäri". Mutta hyviäkin kuvia löytyi,tottakai! Reissun käyntikohteita oli mm. Phi Phi -saaret, norsusafari(ei muista missä) sekä suosittu Thaimaan eläintarha(siitäkään ei tarkkaa sijaintia). Reissusta en ala kertomaan sen enempään, koska tässä nyt on saattanut muutama vuosi vierähtää, mutta nauttikaapa kuvista! PS. En vastaa, jos jollekkin tulee matkakuume :)
Phuket Zoo ja herkkä hetki

Munkit,uskonto ja sitä rataa. Erittäin hienoja rakennuksia! Suosittelen käymään...

Rannassa oli hieman nälkäisiä kaloja. Pullanmurut tais kelvata ku jaloissa nii pyörivät.

Phi Phi saarien edustalta.


Phi Phi:llä. Matka jatkui hiekkarannalle, jossa pidettiin pieni paussi ja sai käydä snorklaileen ja vähä lepuuttelee jalkoja pitkän venematkan päätteeksi.

Phi Phi saarilta edelleen.

Patong Beach:in vilkkaimmilta kaduilta kuvattua matskua

Hienot oli maisemat:)

"viidakosta" bogattu hämppis

Jostakin kierrokselta, en muista tarkalleen mistä, mutta pääasiassa turisteille tarkoitettu homma.

Patong Beach.


Eläintarhasta maisemaa

Eläintarhassa olevasta esitysnumerosta.

Smile:)